Minister Maggie De Block.
Volledig scherm
Minister Maggie De Block. © Photo News

De Block: “Mondmaskers worden wellicht verplicht op openbare plaatsen” - Aantal besmettingen in Nederland stijgt snel

Het aantal coronabesmettingen in ons land blijft stijgen. Er worden volgens Sciensano nu gemiddeld 175 gevallen per dag geregistreerd, ofwel een stijging met 79 procent. Intussen hebben de EU-leiders na vier dagen en nachten onderhandelen een akkoord bereikt over de Europese meerjarenbegroting en het coronaherstelfonds. Volg alle ontwikkelingen hieronder. 

108 reacties

  • Hugo COOLSAET

    4 jaar geleden
    Hoeveel overlijdens hadden kunnen voorkomen worden door meteen mondmaskers te verplichten zoals in de rest van de wereld. Maar neen, minister De Block en haar virologen wisten het beter.
  • Pol Segers

    4 jaar geleden
    België word eens wakker.Het was toch nooit nodig.En nu opeens wel.Hoe geleerd moet je zijn om het land te besturen.Gelieve de wet aan te passen dan zullen we het moeten doen.En sluit dan ook de grenzen dat de economie terug kan instorten door de heersers die slapen met hun mobieltje als er iets te bespreken is.Laat de mensen kiezen wat ze zelf willen.Besmet ziekenfonds betaal.En we geven massaal die extra 50euro voor.Want de gewone mens kan nooit aanspraak erop maken
  • Wery Dobbelaere

    4 jaar geleden
    Ze maakt tochbook wel een bocht van 180 °. Ik ben wel voorstander van het perfect dragen en manipuleren van het mondmasker.
  • Etienne Vanhoegaerden

    4 jaar geleden
    Sommige reacties hier onder zijn gewoon lachwekkend. Horeca, cafés, 60+ enz sluiten of opsluiten halo. Sommige mensen in auto's met mondmasker en daarna doen ze deze af thuis? Alleen op straat wie besmet wie? Massaal in winkel met masker welk verschil? Zo kunnen we doorgaan.
  • Peter Knaap

    4 jaar geleden
    Nu de mondmaskers vol virussen zitten en meer met ons handen aan het masker komen om het op en af te zetten is dit het resultaat.
  1. 1.200 mensen zoeken vandaag verder naar Duitse Arian (6): jongen ook na tweede ‘stille’ zoekactie nog altijd niet gevonden

    1.200 mensen zoeken vandaag verder naar Duitse Arian (6): jongen ook na tweede ‘stille’ zoekactie nog altijd niet gevonden

    Een nieuwe nacht zoeken naar de vermiste 6-jarige Arian uit Duitsland heeft weer geen resultaat gehad. Voor de tweede nacht op rij werd een “stille zoekactie” gehouden, waarbij militairen zo stil en donker mogelijk naar het jongetje op zoek gingen. Het idee is dat het kind, dat autistisch is, wellicht wordt afgeschrikt door alle tumult rond de honderden mensen die hem al dagen zoeken. Intussen wordt de zoektocht naar de jongen uit Bremervörde-Elm, een plaats tussen de steden Bremen en Hamburg in Nedersaksen, met meer helpers dan ooit voortgezet. Als Arian zondag niet wordt gevonden, gaat de zoektocht maandag verder, zei de politie.
  2. INTERVIEW. Christophe Deborsu: “Verontwaardiging over geld is makkelijk als je niemand kent die erdoor geraakt wordt. Maar zet je één seconde in onze plaats”
    PREMIUM
    61

    INTERVIEW. Christophe Deborsu: “Veront­waar­di­ging over geld is makkelijk als je niemand kent die erdoor geraakt wordt. Maar zet je één seconde in onze plaats”

    Hoe is het intussen achter de Chinese Muur die de taalgrens stilaan wordt? Als er één man is die het u kan vertellen, dan is het politiek journalist Christophe Deborsu. Hij schrijft vanaf maandag een wekelijkse verkiezingscolumn voor HLN én heeft net een roman uit – over de liefde, maar ook over dit aparte land in twee delen. “We moeten elkaar meer besnuffelen. Mijn neus bedriegt me nooit.”