Direct naar artikelinhoud
Klimaat

Greta Thunberg schenkt 1 miljoen euro Portugees prijzengeld aan milieugroepen

Greta Thunberg.Beeld REUTERS

De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg zal het prijzengeld van 1 miljoen euro, dat ze gisteren kreeg van de Portugese Gulbenkian Stichting, herverdelen onder milieugroepen. Dat maakte Thunberg bekend via Twitter.

en

“Het is meer geld dan ik me kan voorstellen, maar al het geld van deze prijs zal via mijn stichting worden gedoneerd aan verschillende organisaties en projecten die mensen in de frontlinie van de klimaat- en milieucrisis helpen, vooral op het zuidelijk halfrond”, zegt de 17-jarige in een video op haar Twitter-account.

Zo zal ze 100.000 euro doneren aan de ‘SOS Amazone’-campagne van de Braziliaanse tak van Fridays for Future. Eenzelfde bedrag gaat naar de Stop Ecocide Foundation, die tot doel heeft de misdaad “ecocide” in het internationaal recht vast te leggen, zegt Thunberg, die sinds 2018 schoolstakingen en jongerenacties voor het klimaat organiseert.

Het bedrag dat ze gisteren kreeg met de Prijs voor de Mensheid van de Portugese Gulbenkian Stichting is het grootste bedrag dat Thunberg ooit heeft ontvangen

Het doel van die Stichting is “het erkennen van individuen, groepen van mensen en/of organisaties over de hele wereld wier bijdrage aan de beperking van en aanpassing aan de klimaatverandering zich onderscheidt door hun nieuwheid, innovatie en impact.”

Twitter bericht wordt geladen...