Bruno Holthof staat al vijf jaar aan het hoofd van de toonaangevende Oxford University Hospitals.
Volledig scherm
Bruno Holthof staat al vijf jaar aan het hoofd van de toonaangevende Oxford University Hospitals. © Reuters/Patrick Lefelon

Oxford-Belg over bemoedigende testresultaten coronavaccin: “Eerste miljard dosissen tegen de winter leveren”

Het onderzoek naar het veelbelovende Oxford-vaccin “zit nog altijd op schema om tegen de winter een miljard dosissen van het coronavaccin af te leveren”. Dat zegt Bruno Holthof, de Belgische baas van Oxford University Hospitals, in een interview met De Tijd.

27 reacties

  • raymond van der craen

    4 jaar geleden
    Als dit vaccin werkt en veilig is zal ik mij zeker laten vaccineren, trouwens voor de jaarlijks terugkerende griep doe ik dit al jaren. Vroeger op mijn werk en nu ben ik dit blijven doen. Met suc6 trouwens want griep heb ik nooit meer gehad. Misschien komt er wel een vaccin op de markt dat zowel werkzaam is tegen griep als covid-19 want beide virussen behoren tot de coronagroep net als het sarsvirus.
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Ik ben het eens met Carine Van den Berghe: haast en spoed is zelden goed. Dat virus is te weinig gekend en kan adders in het gras verbergen.
  • monique dewaele

    4 jaar geleden
    aan de mensen die dit vaccin willen verplichten zou ik de raad geven om zich eerst te informeren - google eens - een vaccin ontwikkelen duurt normaal 10 jaar , nu zijn ze al na 6 maanden aan het testen op mensen ... en niemand stelt zich vragen . Het ene vaccin veroorzaakt een sterke immuunreactie waarvan specialisten zeiden dat het juist deze reactie is die de longen beschadigde - paar dagen geleden las ik hier op website dat de antilichamen tegen covid na enkele weken /maanden verdwijnen
  • Erwin Fiers

    4 jaar geleden
    Iedereen vaccineren is zeer optimistisch.Vaccins zijn in sommige gevallen gevaarlijk.We hebben hier niet te maken met tetanus.Dat is een relatief veilig vaccin.Eerst de focus op een afremmer zoals Remdesivir.Het komt wel goed.Wie gaat de economische schade betalen eens deze coronasaga voorbij is? Ik hoop dat de rijken hun hart eens zullen tonen.De gewone mensen betalen al genoeg.
  • Yves Van herrewegen

    4 jaar geleden
    Het lokt een sterke reactie van het immuunsysteem uit? Was niet net de oorzaak dat het virus zelf zo'n sterke reactie in de longen uitlokte dat die volliepen met antistoffen en veel mensen gewoon stikten daardoor?