RV
Volledig scherm
© RV

IN KAART. Alarmfase in 41 Vlaamse gemeenten. Hoe snel stijgt het aantal besmettingen in uw gemeente?

Nu het aantal nieuwe coronabesmettingen in België weer toeneemt, wordt het ontdekken van lokale broeihaarden steeds belangrijker. Onderstaande tabel en kaart tonen hoe het aantal besmettingen in uw provincie en gemeente evolueert. De situatie is het meest problematisch in West-Vlaanderen en Antwerpen, waar in respectievelijk zeventien en veertien gemeenten de alarmfase van twintig besmettingen op honderdduizend inwoners wordt overschreden. Voor heel Vlaanderen gaat het om 41 gemeenten. Dat zijn er tien meer dan gisteren.

52 reacties

  • Tina Vandereyken

    4 jaar geleden
    En jawel, Alken staat er weer bij. Je zou denken dat ze daar nu voorzichtiger zijn door het aantal besmettingen van paar maand geleden maar nee hoor ... werk er in een winkel en 3/4 vertikt het om een mondmasker te dragen.
  • Michel Philippe

    4 jaar geleden
    Als ik het het allemaal bekijk is volgens mij de beste oplossing: gewoon alle bijeenkomsten van mensen verbieden. Enkel het noodzakelijkste toelaten zoals om eten gaan.
  • Peter Janssen

    4 jaar geleden
    En eigenlijk: waarom weer alléén de besmettingen in Vlaanderen? Horen dat niet de cijfers te zijn voor Bélgië?? Of zijn er geen besmettingen in Wallonië en brussel? Maar dan kloppen de stijgende cijfers misschien weer niet?Toch merkwaardig dat er telkens gefocust wordt op vlaanderen.
  • Peter Janssen

    4 jaar geleden
    Nu niet opsplitsen om de indruk te geven dat het erger zou zijn dan het is!! In totaal zijn er hoevéél CORONAbesmettingen op onze bevolking van 11+MILJOEN inwoners?En rechtvaardigt dat wéér nog méér economische schade en discriminerende lockdowns?Volgens eu-pathologen is de piek vh virus reeds achter de rug in APRIL, vanwaar blijven dan die besmettingen wel komen?Het énige dat opflakkert is angst!
  • David Lievens

    4 jaar geleden
    anna vandenberg, dat u na alles wat gebeurd is nog steeds over een griep wil spreken. Dit is een longziekte, die veel langer blijft hangen in het lichaam dan een griep. Onderzoek in het VK toonde aan dat het ook de hersenen aantast. En zelfs al was het zoals de griep, die kunnen we voorkomen met een vaccin, corona (nog) niet. Word aub wakker.