©  BELGA

Virton vraagt annulering van wedstrijd tegen Beerschot

Gaat Virton – Beerschot dan toch niet door? Beerschot en de Pro League gingen ervan uit dat de veelbesproken inhaalwedstrijd zondag gespeeld zou worden, maar Virton laat nu verstaan dat het om de annulering van die wedstrijd heeft gevraagd. “Omdat er sportief voor beide ploegen niets meer op het spel staat”, klinkt het.

LEES OOK. Beerschot maakt zich op voor (overbodige) spookwedstrijd in Virton

Virton - Beerschot was tot nader order de eerste officiële profwedstrijd op Belgische bodem sinds de coronamaatregelen versoepeld werden. Begin juni besliste het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) dat de schijnbaar overbodige competitiewedstrijd tussen de Luxemburgse en de Antwerpse club alsnog herspeeld moest worden. Na overleg met de lokale overheid en de rechtenhouder kwam men uit op zondag 26 juli.

Tot gisteren hadden Beerschot en de Pro League nog steeds geen tegenbericht gekregen vanuit Luxemburg. Ze gingen er dus van uit dat Virton, dat geen proflicentie kreeg voor volgend seizoen, deze wedstrijd zou organiseren en laten doorgaan. Maar vandaag heeft Virton per mail laten weten dat het toch niet wil spelen. “Omdat er sportief voor beide ploegen niets meer op het spel staat, hebben we om de annulering van deze wedstrijd gevraagd”, laat CEO Alex Hayes via mail weten. Bij de Pro League vallen ze uit de lucht, want ze hebben daar al weken geen officieel contact meer gehad met de Luxemburgse club.

Vorige vrijdag vroeg de club in een vlammend persbericht op de eigen website ook om het uitstel van de competitie. De Luxemburgse club zal pas op 4 augustus, vier dagen voor de start van de competitie in 1A, bij het BAS haar zaak tegen de KBVB kunnen bepleiten. Virton hoopt via die weg alsnog een proflicentie te bemachtigen. Als dat lukt, zou de wedstrijd tegen Beerschot tóch nog van belang kunnen zijn. In het algemene klassement kan Virton bij winst tegen Beerschot immers nog over Westerlo springen. En als de promotiefinale tussen OHL en Beerschot door omstandigheden niet zou kunnen doorgaan, dan zou Virton – en niet Westerlo – naar 1A promoveren. Maar dat zijn al héél wat voorwaarden die moeten meezitten voor Virton, dat intussen ook al enkele spelers transfervrij zag vertrekken. Voor Beerschot staat er in elk geval niets meer op het spel. Wanneer er een uitspraak wordt verwacht bij de rechtbank in eerste aanleg in Brussel is niet duidelijk.

Of de inhaalmatch tegen Virton nu doorgaat of niet, het zal voor Beerschot hoe dan ook een druk weekend worden. Zaterdag spelen de troepen van Hernan Losada om 18u00 een oefenduel tegen Kortrijk in het Olympisch Stadion, zondagochtend oefenen ze tegen Patro Eisden in het stadion van tweedeprovincialer RVC Hoboken. En zondagmiddag dan ook nog naar Virton? Die plezierreis lijkt voorlopig dan toch niet door te gaan...

Koen Frans

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners