EPA
Volledig scherm
© EPA

Brits parlement tikt regering op de vingers: “Londen negeerde mogelijke Russische bemoeienis”

De Inlichtingencommissie van het Britse parlement vraagt een onderzoek naar de mogelijke Russische inmenging bij het Brexit-referendum in 2016. De commissie beschuldigt de regering “te traag” de Russische dreiging herkend te hebben. De toenmalige regering “ontweek actief” een onderzoek naar die mogelijke inmenging bij het referendum, waarbij 51,9 procent stemde voor het verlaten van de EU.

2 reacties

  • Jan

    4 jaar geleden
    Sterk vermoeden dat Nigel FARAGE door Rusland werd aangestuurd. Zo is er ook wel iemand in Frankrijk, Italie en Oostenrijk. Het motief van Rusland ligt voor de hand: Europa verzwakken om zichzelf sterker te maken, zowel militair als economisch. Het zou mij geen zier verwonderen dat mensen uit de entourage van Trump en zelfs Trump zelf pion in het opzet zijn.
  • Jozef Willem Hazel

    4 jaar geleden
    Onvoorstelbaar! Andermaal een rapport in voorwaardelijke wijs, zou.. zou.. zou.. zonder enig concreet bewijs, een bedenkelijk document van betaalde stemmingmakers die druppelsgewijs de sfeer tussen landen en volkeren vergiftigen met het oog op politieke en economische dominantie. Hun geschiedenis is er vol van.