Wolf August (links) en wolvin Noëlla hebben ondertussen vier jongen.
Volledig scherm
Wolf August (links) en wolvin Noëlla hebben ondertussen vier jongen. © Welkom Wolf

Sinds 2018 passeerden al minstens elf wolven in Vlaanderen

In totaal zijn van 2018 tot nu met zekerheid elf verschillende wolven in Vlaanderen geïdentificeerd volgens de codering van het internationaal wolfconsortium. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Leefmilieu Zuhal Demir op een schriftelijke vraag van Open Vld-parlementslid Steven Coenegrachts. Naast de gedode Naya, het wolvenpaar August en Noëlla en hun vier jongen, passeerden er nog vier geïdentificeerde zwervende wolven in Vlaanderen. De waarnemingen zijn gebaseerd op internationale betrouwbaarheidscriteria.

6 reacties

  • Rayan El Arami

    4 jaar geleden
    André Christiaens. Asjeblieft zeg. Nooit een documentaire gezien waarin ze wilde dieren vangen om ze een tracking halsband om te doen (die na ongeveer 2 jaar automatisch af valt als de batterij leeg is), en ze vervolgens weer vrij te laten. Zodat ze die wilde dieren kunnen volgen en observeren? 't Enige wild dat hier daadwerkelijk uitgezet is zijn de door jagers uitgezette evers, fazanten en patrijzen.
  • Werner Cerisier

    4 jaar geleden
    Hopen dat het een echte plaag wordt, een groene plaag dus.
  • Lucas Bouillon

    4 jaar geleden
    'De gedode Naya' ? Hoezo ? Weten we intussen wat er effectief met dat beestje is gebeurd of is het nog altijd enkel op basis van de verregaande beschuldigingen van mijnheer Loos die sluitend bewijs had en dat aan de politie zou bezorgen, maar waar we nog steeds niets over hebben gehoord.
  • André Christiaens

    4 jaar geleden
    Inderdaad is deze het Albert kanaal over gestoken in een kooi, zeg het toch eens en voor altijd en de echte waarheid aan de bevolking dat de wolven los gelaten zijn. Wie heeft er ooit al een wild dier zien geboren worden met een GPS-tracking band om zijn nek.
  • Tuur schiepers

    4 jaar geleden
    Kunnen nu eindelijk welkom wolf en al zijn "kenners" verantwoordelijk stellen voor de schade en dier en binnenkort aan mens. Ik weiger om belastingsgeld daarvoor te gebruiken.