Emmanuel Macron
Volledig scherm
Emmanuel Macron © AFP

Macron over ‘historisch’ akkoord: "Belangrijkste moment voor de EU sinds de euro”

De Europese deal over het relancefonds van 750 miljard euro, om de zwaar getroffen Europese economieën over de coronacrisis heen te helpen, en de meerjarenbegroting 2021-2027 (1.074 miljard) is het "meest belangrijke moment" sinds de creatie van de euro. Dat heeft de Franse president Emmanuel Macron dinsdagavond gezegd op de Franse televisie.

22 reacties

  • Klaus Jozef Kalergi

    4 jaar geleden
    Haha, de "grote internationale bedrijven" gaan het betalen. Twee opties: ze rekenen de extra belastingen door of ze vertrekken met gigantische werkloosheid tot gevolg. Hoe dan ook, we zullen betalen. Maar als Vlaming zijn we dat gewend: Walen, koninklijke parasieten, ontwikkelingshulp, migratiefactuur, noem maar op...
  • Peter Correwyn

    4 jaar geleden
    Mooi vergelijk met de euro, het leven is bij de introductie van de euro pakken duurder geworden, het zal nu niet anders zijn.
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Ingrid Grieten: Fransen klagen altijd over hun president maar als puntje bij paaltje komt. Macron past zich heel snel aan aan stemmen die zich verheffen. In het begin niet maar de laatste maanden wel. De EU-deal is een compromis. Voor mij is dat competentie. Geen lange wachttijd. Covid-19 is historisch; de rest niet.
  • Kris Kras

    4 jaar geleden
    Dat geld moet van ergens komen...nu zijn het de EU- politici die weer in onze zakken zitten... We hebben dringend nood aan een Robin Hood.
  • Jean Paul Peelis

    4 jaar geleden
    Historisch. Want het is de eerste fase naar rechtstreekse Europese belastingen. Dank zij de Covid crisis en uiteraard dank zij Charles Michel, die nog maar eens aan de juiste zijde van de geschiedenis blijkt te staan. EU is geldunie. En van dat laatste weten Walen alles.