Epidemioloog Pierre Van Damme.
Volledig scherm
Epidemioloog Pierre Van Damme. © VTM NIEUWS

Epidemioloog Pierre Van Damme: “We hebben kostbare tijd verloren” - Antwerpse huisartsen trekken aan alarmbel over toevloed van patiënten

Uit een nieuwe update van het dashboard van Sciensano blijkt dat het gemiddeld aantal besmettingen gestegen is tot 184 per dag. Dat is een stijging van 89 procent tegenover de zeven dagen ervoor. “We verwachten dat de aantallen nog zullen stijgen”, zo verklaarde Boudewijn Catry tijdens de persconferentie van het Crisiscentrum. Volg alle ontwikkelingen hieronder.

87 reacties

  • Hugo COOLSAET

    4 jaar geleden
    Inderdaad, sinds half januari was het duidelijk dat er een epidemie vanuit China op komst was. Alleen wanneer? Bezorgde mensen gingen al mondmaskertjes hamsteren. En wat deed de overheid en haar viroloog? Niets. Na 6 maanden en 9800 overlijdens gaat men er eindelijk eens ernstig werk van maken, hopen we.
  • Danny Degreef

    4 jaar geleden
    Vertier en plezier boven alles en iedereen. Wel, ik hoop dat het het waard was. Moorden noemt men dat.
  • Ronny Ooijen

    4 jaar geleden
    Eerst maatregelen van de regering naast zich leggen en kritiek leveren en zelfs een bericht de wereld insturen dat op bankjes zitten geen enkel probleem is. Dat bericht verdween even snel als het verscheen (gek hé). En nu eindelijk dat toepassen wat de regering voorschrijft. Het lijkt erop dat BDW eindelijk uit zijn hangmat is gekomen. Wie heeft hem gewekt? Nu Mister Show me the money nog aan het werk krijgen.
  • Eddy Vermeulen

    4 jaar geleden
    Terug in lockdown. Enkel dan kan men een rampscenario voor de ziekenhuizen vermijden.
  • Peggie Van Audenhove

    4 jaar geleden
    Ze hadden nooit het reizen of mensen vanuit het buitenland zo snel mogen toelaten. Er is geen enkele controle op wat de belg doet in het buitenland en omgekeerd,we mogen hier plaatselijk nog zo goed de regeltjes opvolgen. Mensen met koorts worden op de luchthaven met een briefje met advies om naar de dokter te gaan terug ons land ingestuurd.De regels navolgen wordt niet gecontroleerd,ik zie dagelijks mensen zonder mondmasker in de winkel of de afstand niet bewaren zonder enig gevolg.