Een moeder met een zakje in de hand in Lendelede. Voedsel voor op het kamp werd voor een prijsje van de hand gedaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Een moeder met een zakje in de hand in Lendelede. Voedsel voor op het kamp werd voor een prijsje van de hand gedaan. © Hans Verbeke

Vier Chirokampen in extremis afgelast door uitbraak op cursus voor leiding: “Velen hadden alleen nog dit om naar uit te kijken”

Vier Vlaamse Chirogroepen hebben gisteren hun kamp moeten afblazen, op de dag dat het zou beginnen. Reden: een uitbraak van corona tijdens een vormingscursus met deelnemers uit alle windstreken. Elf van hen zijn besmet, mogelijk loopt dat aantal nog op. "Een domper van jewelste, hier hadden we zo lang naar uitgekeken", klinkt het bij de getroffen groepen.

6 reacties

  • gert maes

    4 jaar geleden
    Zeer spijtig, maar gelukkig dat het voor, en niet tijdens het kamp gebeurde!!
  • Peter Van Den Bossche

    4 jaar geleden
    Ja Lisette. We mogen blij zijn dat er ook nog jongeren zijn die zich nu willen engageren om met andermans kinderen op kamp te gaan. We kunnen alles bekritiseren en in vraag stellen. Vroeger was ook niet alles beter.
  • Lisette Nelissen

    4 jaar geleden
    Wat een verwende jongeren. Toen ik hun leeftijd had eind jaren zestig bestonden mijn schoolvakanties uit helpen in de voedingswinkel van mijn ouders. Vakantie was enkele dagen met het gezin kamperen aan zee in een tent. Op twintig ging ik werken, wat in die tijd al laat was. Velen werkten vanaf 14 of 15 jaar. Wij hadden nog les op zaterdagochtend. Word eens wakker jongens en wees verantwoordelijk. Het was niet zo slim om jeugdkampen te laten doorgaan.
  • JOHN DAELEMANS

    4 jaar geleden
    Tja, een beetje normaal als je ziet dat de meeste jongeren zich niet veel aantrekken van de maatregelen. Zij zijn degene waar het virus nu toeslaat ... En zij zullen ook degene zijn die het voor alle andere verpesten
  • Evy Cuypers

    4 jaar geleden
    Valt toch op dat de jongeren het vollebak aan het verspreiden zijn. En daar moet de rest van de bevolking onder lijden.