Linde Merckpoel gaat ook vloggen voor Eén.
Volledig scherm
PREMIUM
Linde Merckpoel gaat ook vloggen voor Eén. © RV

Wat is er aan de hand bij Studio Brussel? Zender verliest luisteraars én gezichten

TVLinde Merckpoel, Stijn Vlaeminck, Steven Lemmens en dj Lefto. Allemaal trokken ze de voorbije weken de deur van Studio Brussel - al dan niet gedeeltelijk - achter zich dicht. Wat is er aan de hand met de muziekzender, die de afgelopen vijf jaar ook heel wat luisteraars verloor? Nethoofd Jan Van Biesen, voormalig nethoofd Mark Coenen en oprichter Jan Schoukens maken de balans op. “Je hebt nu eenmaal sterke en minder sterke generaties.”

114 reacties

  • Alex Bervoets

    4 jaar geleden
    Het is ook al lang geen rock-radio meer. Veel rap en dance. Af en toe een rocknummer er tussen steken maakt van je radio geen rock-radio. Lang leve het internet waar je via buitenlandse zenders nog goede rock muziek krijgt te horen. Nochtans is er in Vlaanderen zeker vraag naar een echte (hard)rock radio. Elke toplijst heeft rock-artiesten in de top 10 staan, maar geen enkel station speelt deze (Deep Purple, Led Zeppelin, AC/DC enz...)
  • XAVIER HELLEBAUT

    4 jaar geleden
    Joepie ! Merkcpoel is ook weg
  • wim van sand

    4 jaar geleden
    Verandering logo/huismerk was de druppel. Als ik 2 uur studio Brussel al uithoud mag ik blij zijn als ik 2 artiesten heb herkend, hier staat Willy op waar ze wel nog iets van muziek spelen.
  • Isabelle Seru

    4 jaar geleden
    5 platen per uur, jan en alleman opbellen ... elk kwartier 10 reclame spotjes... das geen radio meer in mijn ogen. Geef mij maar Willy
  • Marcel Heymans

    4 jaar geleden
    Hier ook al enige tijd afgehaakt. te veel commerciële muziek, R&b en hiphop. De presentatoren zitten ook te veel in een te strak keurslijf ze krijgen te weinig vrijheid en halen het huidige niveau van vroeger niet meer. Luister enkel nog zaterdag en zondag voormiddag wanneer het roos van Akker is voor de rest vaarwel strb.