©  Photo News

Nog een iconische wedstrijd sneuvelt door corona: voor het eerst in 42-jarig geen Ironman van Hawaï

Voor het eerst sinds de eerste editie in 1978 zal er dit jaar geen Ironman van Hawaï gehouden worden. Ook hier is het coronavirus de boosdoener. Na het EK voetbal en de Olympische Spelen sneuvelt zo al een derde iconische sportwedstrijd. De volgende Ironman van Hawaï zal plaatsvinden in oktober volgend jaar. Ook de Ironman 70.3, het officieuze WK halve afstand dat dit jaar plaats zou vinden in Utah in de VS, wordt dit jaar niet afgewerkt.

Tjorven Messiaen

Eerder werd de editie van 2020 al uitgesteld naar februari van 2021, maar nu heeft de organisatie beslist de wedstrijd volledig af te gelasten. “Het is met pijn in het hart dat we besloten hebben om de editie van 2020 niet te organiseren”, klinkt het bij de organisatie.”De blijvende globale impact van het coronavirus maakt het onmogelijk om de sporters, hun families en hun supporters te ontvangen. Daarnaast werden heel wat kwalificatiewedstrijden geannuleerd en gelden er ook nog strenge reisrestricties voor heel wat landen.” Met de vroege beslissing om het evenement te annuleren wilde de organisatie de atleten, de gaststeden en de partners snel duidelijkheid schenken.

Atleten die zich kwalificeerden voor de Ironman van 2020 krijgen de kans om deel te nemen aan de editie van 2021 of die van 2022. De editie van 2021 zal plaatsvinden op 9 oktober. De Ironman 70.3 zal op 17 en 18 september doorgaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer