Cijfers blijven stijgen: gemiddeld 184 nieuwe besmettingen per dag: “Alle indicatoren staan op rood”

Sciensano heeft woensdag nieuwe coronacijfers gepubliceerd. Voor de veertiende dag op rij is er sprake van een stijging. Gemiddeld worden er nu 184,3 nieuwe besmettingen per dag geregistreerd. “Alle indicatoren kleuren rood”, tweet Brecht Devleesschauwer, epidemioloog bij Sciensano.

blg
Bron: BELGA

Tussen 12 en 18 juli is het aantal besmettingen gestegen tot gemiddeld 184 per dag. Dat is een stijging van 89 procent tegenover de zeven dagen ervoor. Dat blijkt woensdag op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. De weekgemiddeldes qua ziekenhuisopnames en overlijdens zijn ook gestegen. Het reproductiegetal bedraagt momenteel 1,1, wat wil zeggen dat de epidemie in kracht toeneemt.

Later op de dag komt het Crisiscentrum tijdens een persconferentie met meer cijfers en duiding over de evolutie van het coronavirus. In totaal telt België nu 64.258 bevestigde gevallen.

LEES OOK. Epidemioloog Yves Van Laethem preventief in quarantaine: “Vervelende, maar moedige beslissing”

LIVE. Volg hier alle ontwikkelingen over het coronavirus

Intussen hebben de verschillende overheden draaiboeken klaar die de burgemeesters kunnen gebruiken om lokale opflakkeringen en uitbraken in hun gemeente in te dijken.In het ergste geval kunnen ze overgaan tot een lokale lockdown.

LEES OOK. Tweede golf nu al voelbaar in Limburgse ziekenhuizen: aantal patiënten neemt toe

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer