Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGA

De Croo: “Akkoord over Amerikaanse douanecontroles op Brussels Airport”

België heeft vorige week een akkoord gesloten met de Verenigde Staten over een ‘preclearance’-systeem voor de vluchten naar de Verenigde Staten. Dat heeft minister van Financiën Alexander De Croo gezegd in ‘De Ochtend’ op Radio 1. Dertig Amerikaanse douaniers zullen daarvoor in Brussel gestationeerd worden.

9 reacties

  • André Gijbels

    4 jaar geleden
    Niet meer in de rij staan in de VS, vergeet dat maar,mooi wachten
  • André Degrote

    4 jaar geleden
    De croo is goed bezig . Was en is al een meeloper met teveel macht en invloed volgens mij . Wist niet dat er zoveel vluchten naar America zijn dat dit nodig is ? Gelieve liever extra te controleren wanneer vluchten van daar komen . Wij dienen te betalen voor dat op internet in te vullen papier om binnen te mogen. Is dit andersom ook het geval ? Iemand ?
  • Pierre Colpaert

    4 jaar geleden
    Wat zijn onze politici toch een bende meelopers. Denk je dat de Belgische douane ooit maar één voet aan wal mag zetten n Amerika?
  • Jan Van den Berg

    4 jaar geleden
    Geen wachrijen NY maar dan wachtrijen Brussels - gaat de Belgische douane dan zich ook vestigen US voor de reizingers richting Belgie. Nog nooit moeten wachten bij Douane in NY wel bij pastpoort controles
  • Ronny Severeyns

    4 jaar geleden
    Ongelooflijk. De conyrole over ons eigen grondgebied wordt stukje voor stukje uit handen gegeven. Er zijn nu al verschillende plaatsen waar een Amerikaan de baas speelt over België, geef die imperialistische cultuur nog maat wat meer macht.