©  REUTERS

Huwelijk tussen Kanye West en Kim Kardashian staat op springen na bizarre tweets: “Witte suprematie”

In een nieuwe reeks bizarre tweets - die inmiddels verwijderd zijn - stelt rapper Kanye West dat hij al een tijd probeert te scheiden van zijn vrouw Kim Kardashian. De aanleiding is het feit dat ze me rapper Meek Mill een ontmoeting had in een hotel om hervormingen van het gevangeniswezen te bespreken. Daarnaast noemde hij zijn schoonmoeder ‘Kris Jung-un’ en beschuldigt hij de twee van witte suprematie.

Volgens West ging Kim over de schreef toen ze collega-rapper Meek Mill, bijna twee jaar geleden, ontmoette in het Waldorf Hotel. De ontmoeting had als insteek om te praten over hervormingen in de gevangenis. Mill is zelf een ex-gevangene. Kanye insinueert dat zijn echtgenote overspel pleegde en stelde dat hij sindsdien “probeerde te scheiden”.

Kanye West tijdens zijn eerste verkiezingsrally. ©  Photo News

Ook herhaalde Kanye zijn claim dat Kim en zijn schoonmoeder Kris Jenner twee dokters hadden ingevlogen om hem in het ziekenhuis te krijgen, nadat ze zich zorgen maakten over zijn welzijn. “Ze hebben geprobeerd om naar hier te vliegen met twee dokters om me te laten opnemen”, tweette hij.

Vervolgens vergeleek hij Jenner met de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un (‘Kris Jung-un’) en beschuldigde hij haar samen met zijn vrouw Kim van witte suprematie.

Maandag stak de rapper ook al een vreemd betoog af op Twitter. Hij tweette onder meer screenshots van berichten naar zijn schoonmoeder Kris Jenner. Uiteindelijk verwijderde hij bijna alles een uur nadat hij de berichten online had geplaatst. “Kim probeerde een dokter te halen om me op te sluiten”, schreef hij toen. Ook schreef hij dat de film ‘Get out’ over raciaal geweld eigenlijk over hem gaat en beval hij ook via een Tweet dat Kim en Kris hem zouden bellen. Ook tweette hij over de gelekte sekstape van Kim met haar vriend Ray J uit 2007 en de Playboy-cover waarop ze niet veel later te zien was. Nadien was Vogue-redacteur Anna Wintour aan de beurt. Kanye schreef onder andere dat ze hem altijd liefde heeft getoond maar dat ze hem aankeek alsof hij gek was toen hij naar GAP ging. “Nadien belde ze me al slijmend terug”, voegde hij er nog aan toe.

Een dag eerder hield Kanye een vreemde verkiezingsrally in Charleston. Toen barstte hij meerdere malen in tranen uit. Hij riep daar dat hij had aangedrongen op een abortus, toen Kim zwanger was van hun North. Ook verklaarde hij dat Harriet Tubman, een gevierd activiste en abolitionist, geen slaven ‘bevrijd heeft’, maar ze louter een andere job bij witte mensen gaf.

Het is geweten dat de rapper kampt met een bipolaire stoornis. In 2016 werd hij al kort opgenomen in een psychiatrische kliniek en nu meent zijn schoonfamilie dat hij dringend hulp nodig heeft, aldus een ingewijdene aan TMZ.

 (adm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer