Jeremie Vaneeckhout (Groen) leverde scherpe kritiek.
Volledig scherm
Jeremie Vaneeckhout (Groen) leverde scherpe kritiek. © BELGA

“Belediging voor elke Vlaming”: meerderheid en oppositie botsen over benoeming gouverneurs

Oppositiepartijen Vlaams Belang, Groen en sp.a hebben in het Vlaams Parlement forse kritiek geformuleerd op de manier waarop de Vlaamse regering drie nieuwe provinciegouverneurs heeft aangeduid. Dat de regering-Jambon daarbij opnieuw heeft gekozen voor politieke benoemingen, is voor de oppositie onaanvaardbaar en "schadelijk voor het imago van de politiek". Vanop zijn vakantielocatie verdedigde Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers de beslissing van de regering. De Open Vld-minister kreeg de steun van coalitiepartners N-VA en CD&V. 

67 reacties

  • Andté Herbots

    4 jaar geleden
    Er moet een meerderheid zijn om provincies en de post van gouverneur af te schaffen en die is er voor het ogenblik niet. Dus moeten die posten bemand worden en heeft N-VA recht op twee posten als grootste partij.Ze zouden gek moeten zijn om ze aan anderen te laten.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Gino Denil, dan is het toch waar dat postjes een verworven recht voor Sp.A en de PS is. Iedere politicus die zijn privé vermogen in een vennootschap ondergebrengt moet zwijgen, want ze doen enkel aan politiek om rijker te worden en niet voor de mensen. Zelfs van de centen bedoeld voor de kansarmen daar moeten ze een procentje hebben.Maar altijd met het verwijzend vingertje omhoog, wij zijn goed maar de modale man en in Vlaanderen stemt bijna de helft rechts, betaalt de rekening.
  • jos duriau

    4 jaar geleden
    Het is een publiek geheim dat nva de kampioen postjesjagers zijn dit ondanks hun eerdere beloftes om dat alles af te schaffen.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    De sossen hebben nooit gezegd dat ze alles gingen veranderen, Franky Vandenberghe. De NV-A wel. Die waren - waren! - tegen politieke benoemingen en zelfs tegen de provincies.
  • Christel Claes

    4 jaar geleden
    Inderdaad.. Afschaffen die post. Niet alleen groot salaris dat hij voor heel zijn verder leven krijgt maar hij krijgt ook nog een chique villa onder zijn gat en auto met chauffeur. En wie betaalt dat allemaal? De brave hardwerkende Vlaming. En het maakt niet uit van welke partij hij is. Tis nutteloos geld dat voor andere dingen kan gebruikt worden.