De zilverprijs staat op het hoogste niveau in negen jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
De zilverprijs staat op het hoogste niveau in negen jaar. © Reuters

Gouden tijden voor zilver. Prijs stijgt naar hoogste peil in zeven jaar: “Beleggers keken eerst naar goud en pas nu naar zilver”

Goud en zilver blijven goed in de markt liggen. Woensdag werd in de loop van de handelsdag voor het goud al 1.860 dollar per ounce troy betaald, ofwel zo’n 1.606 euro per circa 31 gram. Dat is de hoogste prijs in negen jaar. Zilver werd verhandeld tegen iets meer dan 22,18 dollar (19,15 euro) per ounce troy, de hoogste waarde in zeven jaar.

6 reacties

  • Franky Verbeke

    2 jaar geleden
    Tien jaar geleden was het 1000€ voor een kilo,dus.
  • Vital Verstraten

    4 jaar geleden
    De prijs van het goud is niet verandert, 1 OZ is nog altijd 1OZ enkel het fiatgeld is in waarde gedaald. Als de dollar op de schop gaat net zoals de euro dan heeft goud en vooral zilver nog altijd zijn waarde, goud en zilver zijn geld, al de rest is een LIABILITY. En als u weet dat vroeger een briefje van 20 dollar het recht gaf op echt geld namelijk 20 echter dollars die 1 OZ goud vertegenwoordigingen in de munt , dan betekent dit dat de dollar al 99 procent van zijn waarde verloren heeft.
  • Eric Roeloffzen

    4 jaar geleden
    en dan maar poetsen hè, plezant...
  • Leo Mariën

    4 jaar geleden
    Waar is de tijd alweer dat (bekende) analisten u vertelden dat goud en zilver geen veilige haven meer zouden zijn? Als je daarop afwijzend reageerde dan werd de reactie weerhouden. Zilver is sinds de dip in maart verdubbeld met winstexplosies bij de mijnbedrijven tot gevolg. Verschillende koersen stegen tot + 250% op... drie maanden tijd. Zilver is ook een industrieel product dat net zoals koper, vanadium en uranium erg belangrijk zal worden in de energie transformatie.
  • jonas van poucke

    4 jaar geleden
    Zilver wordt voluit gebruikt in zonnepanelen en er is nu reeds een tekort waardoor de prijs wel eens hoger dan goud kan gaan