Tedros Adhanom Ghebreyesus, hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).
Volledig scherm
Tedros Adhanom Ghebreyesus, hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). © REUTERS

Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken beweert dat hoofd WHO is 'gekocht' door China

Volgens de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo is het hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), Tedros Adhanom Ghebreyesus, "gekocht" door de Chinese regering. Dat heeft hij dinsdag gezegd tijdens een besloten vergadering met Britse parlementsleden in Londen, zo rapporteerden meerdere bronnen aan de Britse krant The Times.

9 reacties

  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    China koopt overal op en krijgt via 'deals' high tech kennis. Nu zal dat nog meer zijn als vele bedrijven op hun knieên zitten. Dus waarom niet ook op de hoge ladder zoals het WHO van de VN ? Ze hebben daar al minsten vier posten: communicatie, industrie, burgervliegverkeer en wereldgezondheid. Kijk eens aan.
  • Jacques-Philippe Leclerc

    4 jaar geleden
    Zoek het maar op...De directeur-generaal van de door de Chinese Communistische Partij (CCP) beïnvloede Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is Tedros Adhanom Ghebreyesus. Hij is ook geen arts, maar hij is wel lid van de marxistisch-leninistische Ethiopische communistische partij die door veiligheid-analisten staat aangeschreven als een terrorist organisatie met banden in Somalia.
  • Frans Winckelmans

    4 jaar geleden
    Dat hij het aan de heer Fauci vraagt ... maar ja, die hebben ze niet zo graag.
  • johan fransaert

    4 jaar geleden
    als je A zegt moet je ook B zeggen en met bewijzen afkomen beschuldigingen uiten kan iedereen, ik zeg niet dat daar geen politiek gesjoemel is maar staaf het dan.
  • Dirk Delaere

    4 jaar geleden
    De huidige Amerikaanse regering beweert heel veel, maar weinig blijkt ook waar. De presidend is een grote fan van alternatieve waarheden, of te wel leugens.