Archieffoto van een vluchtelingenstroom in Slovenië in 2015.
Volledig scherm
Archieffoto van een vluchtelingenstroom in Slovenië in 2015. © iStock

De wereld zit in een grote migratieclash (en die zal alleen nog maar groter worden)

De wereld zit in een grote migratieclash, een bittere strijd tussen degenen die ‘weg willen’ uit hun land en degenen die anderen ‘weg willen houden’ uit hun land. Hiervoor waarschuwt Joseph Chamie, demograaf en voormalig directeur van de VN-Bevolkingdivisie.

42 reacties

  • Kristine Delacourt

    3 jaar geleden
    Wanneer gaan we de regeringen in die landen beginnen verantwoordelijk houden voor hun eigen bevolking?
  • Erwin Werwaarts

    3 jaar geleden
    Moedig artikel . Problemen kan men slechts beginnen op te lossen indien men ze durft te noemen . Gebrek aan democratie , zijnde luisteren naar wat het eigen volk wil , is de grootste oorzaak van deze problemen in zowel de herkomstlanden , als in de aankomstlanden . Bij de eersten zijn het dictaturen en extremisme , bij de laatsten is het de multiculturele ideologie . Echte functionerende democratieën kennen geen honger en extreme armoede en veroorzaken geen (burger-)oorlogen .
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Migratie is de schuld van de kapitalistische landen zelf.De migranten mogen dan voor een heel groot deel niet geschoold zijn of deftige opleiding zijn maar als ze in hun land van herkomst vertellen dat je geld ook zo kan krijgen dan weten ze heus wel wat hen te doen staat en dan zijn veel kinderen hun kapitaal.In eigen land zijn kinderen al hun kapitaal omdat ze als kind moeten werken.Als dan een migrant binnen komt met zijn kloosterrijk gezin binnen komt,komt ie van de hel in de hemel.
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Dat bevolkingen een tweede emancipatiestrijd aangaan om deze keer de 'ongeletterde' regeringsclubs uit te schakelen. Weg met die macho-paternalistische-nepotisme-corruptie-cocktail. De bevolking heeft een enorm potentieel, maar dat heeft geen kans om zich te ontwikkelen. Scholen, gezondheid, economische perspectieven
  • Gerard Braeckmans

    4 jaar geleden
    Migratie is van alle tijden.