Het woonzorgcentrum  Akapella in Kapelle-op-den-Bos
Volledig scherm
PREMIUM
Het woonzorgcentrum Akapella in Kapelle-op-den-Bos © Photo News

Coronamaatregelen in woonzorgcentra kunnen verschillen van gemeente tot gemeente

Het is best mogelijk dat de bezoekregeling in het ene woonzorgcentrum (wzc) een pak strenger wordt dan in het andere, afhankelijk van de gemeente waarin het wzc ligt. Zo zou een wzc in een gemeente waar er weinig coronabesmettingen zijn, nog steeds bezoek kunnen toelaten op de kamers, terwijl een wzc in een gemeente met veel besmettingen gevraagd kan worden om een pak strikter te zijn. Daar zou dan bijvoorbeeld enkel bezoek mogelijk zijn in een speciale ruimte, waar plexischermen bewoners en bezoekers van elkaar scheiden.

5 reacties

  • Veerle De cock

    4 jaar geleden
    Sluit die terug . zoals dat ze alles willen sluiten . Ons ophokken dat kunnen ze goed .maar dat we zelf willen beslissen over ons leven dat mogen we niet.
  • paul van gele

    4 jaar geleden
    Het is gewoon te zien wie daar de lakens uit deel in de gemeenten. Zijn het NV-A ers of VLD ers of CNV ers dan is het toegelaten op de kamers te bezoeken zelf met de kinderen. Zo kunnen ze hun lijkzakken sneller boven halen.Kwesti besparingen.
  • annick marchand

    4 jaar geleden
    Iedereen overal mondmasker verplichten is duidelijke boodschap niet dan en dan.brengt veel verwarring
  • Norbert Van Leuven

    4 jaar geleden
    Eigenlijk zeggen ze, de wzc zijn de baas en wij doen met jullie ouders wat we willen ze denken wel dat ze de mensen beschermen van covid maar ze vergeten het belangrijkste voor deze mensen de enkele jaren of maanden dat ze misschien nog te leven hebben gaan we ze eens opsluiten met niets van zelf inspraak enkel op hun kamer, wel goede verzorgende of verpleegster maar jullie echtgenoot ,kinderen of kleinkinderen mogen hier niet binnen.
  • Valerie Werbrouck

    4 jaar geleden
    Nog wat ingewikkelder