Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Ondanks opnamestop namen woonzorgcentra nog meer dan 10.000 bewoners op tijdens lockdown

Hoewel woonzorgcentra tijdens de lockdown geen nieuwe bewoners mochten opnemen, hebben ze in de periode van 13 maart tot 8 juni toch meer dan 10.000 bewoners opgenomen. Het gaat dan onder meer om ouderen die werden opgenomen vanuit het ziekenhuis, vanuit een centrum voor kortverblijf of assistentiewoning, of die al een opnameovereenkomst hadden getekend voor 13 maart. 

4 reacties

  • Hilde Peeters

    4 jaar geleden
    Er zijn mensen die niet meer alleen kunnen thuis wonen waar moeten die dan naartoe gaan die ministers hen opvangen.
  • bart vansteenkiste

    4 jaar geleden
    ik heb gezegd tegen einde van 2020 zullen er in belgie 20.000 doden zijn wel we gaan eens zien wie het licht ziet en wies geest werkt , niet wenen dat ik niet heb verwittigd , ik zie dingen die anderen niet zien .. en als u denkt dat na een tweede golf geen derde zal komen , u zal zien in augustus einde van deze maand zal de piek al heel hoog zijn , en daarna weer wat afnemen ,maar in november komt een derde golf tot na januarie 2021 en zal dweilen met de kraan open , onthou wat ik heb gezegd.
  • Karel Flanders

    4 jaar geleden
    Dan moeten ze eerst toch 100% zeker zijn dat ze niet besmet zijn vanaf nu en in die periode werden er zelden getest. Waarom werden die cijfers niet opgevraagd?
  • Valentijn Jacobs

    4 jaar geleden
    Het is alleen en altijd en overal het geld dat telt, de rest is bijzaak maar van één zaak is iedereen overtuigd en dat is dat de mensen die er alles aan doen om het veilig te houden en bewust alles een jaartje uitstellen de rekening mee zullen betalen van al diegene die het vertikken om mee te leven met deze pandemie en het leven van anderen massaal kapot maken, en inderdaad daar is alleen onze lakse politici schuldig aan, er wordt niet opgetreden zelfs illegalen lopen vrij rond.