In Borgerhout heeft bijna 60 procent buitenlandse roots, en met 15.000 inwoners per vierkante kilometer is het het meest dichtbevolkte gebied van Vlaanderen.
Volledig scherm
PREMIUM
In Borgerhout heeft bijna 60 procent buitenlandse roots, en met 15.000 inwoners per vierkante kilometer is het het meest dichtbevolkte gebied van Vlaanderen. © Wouter Van Vooren

“Blanken lopen in een grote boog om me heen”: na ‘probleembuurt’ is Borgerhout nu ook een ‘coronabroeihaard’

Het Antwerpse district Borgerhout draagt naast het stigma van ‘probleembuurt’ nu ook de bedenkelijke titel van ‘coronabroeihaard’. Bij de inwoners heerst er frustratie, maar vooral ook ongerustheid. Dat schrijft ‘De Morgen’. 

22 reacties

  • Leo Kaya

    4 jaar geleden
    @ Marc Castermans: BDW verafgoden is uw recht, maar zowel zijn integratiebeleid, de war on drugs en de strijd tegen Corona lijken te mislukken. Antwerpen heeft één van het grootste aantal recente besmettingen per 100.000 inwoners van het land. Antwerpen gaat er met de dag op achteruit, op het snoeven en de arrogantie na.
  • Helga Geuens

    4 jaar geleden
    En toch steeds maar"racist"..Manmanman,is dat nu nog niet genoeg geweest.Wees gerust,beste kerel..ik loop ook met een boog rond ander blanken.
  • Robert Van Garderen

    4 jaar geleden
    Sorry maar als er een probleem met de orthodoxe joden zou zijn zouden mensen ook het zekere voor het onzekere nemen en afstand houden. Beetje gemakkelijk om jezelf weer als slachtoffer neer te zetten.
  • dirk govaerts

    4 jaar geleden
    de term probleem buurt heeft mogelijk te maken met het gedrag van een aantal van de inwoners daar . Of is het toeval dat meerdere gestolen voertuigen van over de grens daar terug gevonden zijn ?. de term corona buurt heeft mogelijk te maken met het feit dat een aantal van de inwoners zich niet kunnen of willen houden aan de covid regels, normen en waarden van dit land . Mss eens voor een spiegel gaan staan met heel het district en kljkekn wat je er zelf aan kan veranderen.
  • Jan Verplancken

    4 jaar geleden
    Ja... maar dat heeft niks met je kleur te maken beste man. Dat is gewoon gezond verstand in deze moeilijke tijden. Waarom altijd een probleem zoeken waar er geen is?