Enkele toeristen met een mondmasker in Biarritz, in het zuidwesten van Frankrijk.
Volledig scherm
Enkele toeristen met een mondmasker in Biarritz, in het zuidwesten van Frankrijk. © AP

Coronavirus is nog lang niet weg: zo staan onze buurlanden ervoor

Even leek het erop dat het coronavirus op zijn retour was in Europa. Het aantal besmettingen nam af en op veel plaatsen werden de coronamaatregelen versoepeld. Maar het tij lijkt opnieuw te keren. Niet alleen in België, maar ook in onze buurlanden flakkert het virus weer op.

18 reacties

  • Karine Temmerman

    4 jaar geleden
    Groot gelijk Maria De Swert. Luxemburg wordt "gestraft" omdat ze doen wat de WHO vraagt: zoveel mogelijk mensen testen. Onlangs een halve dag gespendeerd in dat land. Daar durft men als cafe-uitbater of winkelier de mensen erop aanspreken dat ze afstand moeten houden en een masker moeten dragen. In Belgie veel lakser...men zou eens een klant kunnen verliezen he. Bovendien zie je bij ons regelmatig obers in cafes met een masker ONDER hun kin.
  • lilianne van neylen

    4 jaar geleden
    Begrijpen wie kan: Luxemburg met reproductiecijfer 1,11 is oranje zone en Nederland of Frankrijk met 1,29 zijn groene zone. Moest het niet zo ernstig zijn, je zou omvallen van het lachen met zoveel anti logica, toegepast door de vetbetaalde “slimmen” van het land dat zich Belgie noemt!!
  • christophe beunens

    4 jaar geleden
    Net terug uit Frankrijk (Normandie) : In de trein beschermen veel mensen hun kin en niet mond en neus . De controleurs zeggen niks. Zelfs 1 buschaufeur zonder masker gezien. In Parijs, de bistrotafeltjes gezellig volgepakt en in Le-Havre zo een geimproviseerd platic-tent-restaurant vol met toeristen. Dan voel ik me 100 keer veiliger in mijn oranje gekleurd thuisland : Luxemburg
  • Bernard Aelvoet

    4 jaar geleden
    Grenzen moesten gesloten blijven. Nu gaan Belgen virussen gaan shoppen in Nederland waar ze blijkbaar het woord "mondmaskers" niet kennen. En die kleurtjes zijn ook maar lachertjes. Meer besmettingen in Frankrijk (groen) dan in Luxemburg (oranje). Begrijpe wie kan.
  • roger reniers

    4 jaar geleden
    We zullen een hoge prijs moeten betalen voor de arrogantie van vele mensen !Ook met de genomen maatregelen lopen we steeds maar achter de feiten aan !