Archiefbeeld. Donald Trump draagt een mondmasker. (11/07/2020)
Volledig scherm
Archiefbeeld. Donald Trump draagt een mondmasker. (11/07/2020) © AP

Trump schrapt Republikeinse conventie in Florida - Epidemioloog Pierre Van Damme trekt aan alarmbel: “Zelfs lokale lockdown heeft geen zin meer”

Vanaf zaterdag komt er een mondmasker- en registratieplicht voor klanten in de horeca. De sociale bubbel van 15 personen blijft ongewijzigd en nachtwinkels moeten om 22 uur de deuren sluiten. Dat heeft de Nationale Veiligheidsraad onder meer beslist, nu het gemiddeld aantal besmettingen in ons land weer fors stijgt. Volg alle ontwikkelingen hieronder.

190 reacties

  • Fred DERONNE

    4 jaar geleden
    Kies voor één bubbel van 10 personen voor 14 dagen. Is eenvoudiger voor contactopsporing, iedereen die namen op papier bij te houden. Draag een masker van zodra je op straat komt tot terug thuis. Gemakkelijker te controleren.
  • Robert DE REU

    4 jaar geleden
    Beste Gaston, kijk eens naar de massale stijgingen in bepaalde Spaanse gebieden, waar een zeer strenge mondmaskerplicht is al een maand, en neen het is niet altijd de schuld van feestende jongeren, maar die heb je hier in Belgie en Nederland ook,uiteraard respecteer ik ieder zijn mening.
  • Vicky DeJonge

    4 jaar geleden
    Wanneer gaan politici strenger maatregelen nemen?
  • Gaston Foubert

    4 jaar geleden
    Beste Dino, kijk eens naar de cijfers voor Nederland. Het reproductiegetal ligt daar ook boven de 1,het aantal besmettingen en opnames zijn in 1 week verdubbeld. Net zoals in Zweden stelt men vast dat immuniteit opbouwen een fabeltje is.
  • peter destoop

    4 jaar geleden
    @ Walter Visser geloof het of niet , niet iedereen heeft de mogelijkheid om een dok. te scannen. Deblock moest al lang haar ontslag gekregen hebben. De ene klungel na de andere en toch blijven doen alsof ze het warm water heeft uitgevonden.