© atv

Opvangcentrum voor asielzoekers in Lint gaat in lockdown

Lint -

Het opvangcentrum voor asielzoekers Meihof in Lint is preventief in lockdown geplaatst. Die beslissing nam het Rode Kruis samen met de burgemeester van Lint nadat enkele bewoners positief hebben getest op Covid-19. “De maatregel is nodig om te onderzoeken welke verdere stappen nodig zijn”, bevestigt Nena Testelmans van het Rode Kruis.

Enkele bewoners hebben positief getest en er zijn ook mensen die klachten vertonen na contact met de besmette personen. “De besmette bewoners zijn in een isolatieafdeling geplaatst. Zij die symptomen vertonen maar nog niet zijn getest, blijven op hun kamer”, zegt Testelmans.

Het Rode Kruis onderzoekt nu welke contacten er zijn geweest, zowel binnen als buiten het centrum, en er wordt ook verder getest. Hoelang de lockdown zal aanhouden, is nog niet duidelijk. “We willen niemands veiligheid in gevaar brengen. Lokale lockdowns blijken momenteel de beste manier om het virus af te remmen”, aldus Testelmans.

Bij het personeel zijn vooralsnog geen symptomen vastgesteld. "Zij beschikken ook over voldoende beschermingsmateriaal om met de quarantaineafdeling om te gaan", zegt Testelmans.

In het opvangcentrum verblijven zo’n 130 personen.

 © Patrick De Roo

 (dvd)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER