Klanten in een Nederlandse vestiging van Action.
Volledig scherm
Klanten in een Nederlandse vestiging van Action. © ANP

Nederlandse Action-medewerker onterecht ontslagen na meenemen plastic zakje: keten moet hem 7.200 euro betalen

NederlandEen voormalige medewerker van Action in het Nederlandse Velp (Gelderland) is ten onrechte ontslagen voor het ‘stelen’ van een draagtasje, oordeelt de rechter. De winkelketen hanteert een zogenoemd zerotolerancebeleid wat betreft diefstal, maar voor ontslag op staande voet was volgens de rechter meer nodig dan “een vrijwel waardeloos plastic tasje”. 

47 reacties

  • an van den put

    4 jaar geleden
    ok, der moet idd een lijn getrokken worden. ma direct ontslag vind ik er wel over, er had een gesprek gevoerd kunnen worden en een waarschuwing. het gaat tenslotte maar om een zakje om zen aankopen erin te steken. voor zo'n zaak zou ik nie willen werken.
  • Peter Brouwer

    4 jaar geleden
    Je wordt tegenwordig voor de meest onzinnige reden ontslagen Ik vraag me af hoeveel leidinggevende niet stelen Met declaraties etc etc Dat zouden ze eens beter moeten doorlichten
  • Kris Kras

    4 jaar geleden
    En dat zakje diende nog wel om zijn aankopen in de zaak in te stoppen. Wie zou nu iemand die staat te sukkelen om zijn zaken op te bergen niet helpen met een zakje? Vrekkige mensen, zeker.
  • eric meers

    4 jaar geleden
    Zero is zero , je moet ergens een lijn trekken . De werkgever kan maar moeilijk in zijn arbeidsovereenkomst schrijven "er mag jaarlijks voor 100 eur gestolen worden " . Dat het personeel ongelukkig is of weinig verdiend zoals velen hier opmerken is volgens mij ook geen reden om te mogen stelen .
  • Ria Adams

    4 jaar geleden
    Ontslagen en veroordingen zijn er alleen voor arbeiders de rest gaat vrijuit denk recent maar aan Leroy en die parlementvoorzitter die praktisch ook vrijuit ging na zijn avondje uit.