Marc Van Ranst.
Volledig scherm
PREMIUM
Marc Van Ranst. © Bart Leye.

INTERVIEW. Marc Van Ranst over beslissingen Veiligheidsraad: “Ik heb schrik van het virus, niet van de kiezer”

“Ik begrijp dat je als politicus heel voorzichtig wil zijn met strengere maatregelen. Maar in de geneeskunde is er een bekend gezegde: ‘Zachte heelmeesters maken stinkende wonden’. We zullen sneller weer met een Veiligheidsraad zitten dan we denken.” Viroloog Marc Van Ranst ziet vooral gemiste kansen.

104 reacties

  • Bert De Bruin

    4 jaar geleden
    Heel normaal dat het aantal besmettingen toeneemt. Men besmet zijn eigen mondmasker door het tien keer per dag op en af te zetten en ondertussen tientallen produkten aan te raken. De verplichting om het te dragen zal de besmettingscijfers enkel sneller doen toenemen en voorstel tot verplichting is wel zijn idee.
  • Wilfried Vanden Berg

    4 jaar geleden
    Ik. blijf bij mijn standpunt, Van Ranst is en politieke agenda aan het afwerken. Ben er zeker van dat hij in 2024 op de lijst van een partij zal staan. Wat hij steeds in de media komt vertellen, is steeds rond de pot draaien, en de rest dat weten de mensen al langer dan vandaag.
  • Frankie A S Goethals

    4 jaar geleden
    Voor viroloog moet je universitaire studies doen. Voor politieker moet je enkel Belg zijn. Elke viroloog kan dus politieker worden, maar niet elke politieker kan viroloog worden. Alhoewel sommige politiekers wel denken dat ze ook viroloog zijn!
  • emiel wouters

    4 jaar geleden
    Als viroloog mag je geen schrik hebben want dan kan je het nooit overwinnen. Je moet op je hoede zijn, dan ben JIJ op alles voorbereid. Wij daarentegen moeten leren luisteren. Gaat het niet dan is het pijn om te leren. Maar je mag je nooit latenonderdrukken door de politici, want dat zijn mislukte geleerden. Die over jullie de baas willen zijn, en zelf nog geen knop aan hun broek kunnen naaien.
  • Kris Vossen

    4 jaar geleden
    Wat nooit had mogen gebeuren is deze coronacrisis in handen leggen van de politici. De virologen en experts zouden de eindbeslissingen moeten nemen. Zij weten als geen ander veel af over ziekten en infecties, niet de politici. Die denken alleen over de herkiezingen. Ik sta volledig achter de virologen en experts. De politici hebben alles veel te vlug losgelaten met alle gevolgen van dien.