BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Erika Vlieghe wil niet meer aanwezig zijn op Veiligheidsraad - KU Leuven verplicht mondmasker - Jambon: "Bubbel kan naar 10 of zelfs 4"

Het zevendaagse gemiddelde van de besmettingen met het coronavirus is opnieuw fors gestegen. Er worden dagelijks gemiddeld 220,6 besmettingen geregistreerd in ons land. Dat is een stijging met 89 procent tegenover de voorgaande periode van zeven dagen of bijna een verdubbeling. Het cijfer van vorige maandag is nog verder gestegen: er werden in totaal 416 besmettingen opgetekend. Tijdens de persconferentie van het Crisiscentrum raakte bekend dat een driejarig meisje overleden is aan covid-19. Volg alle ontwikkelingen hieronder.

305 reacties

  • Pieter Werlo

    4 jaar geleden
    De essentie van wat ze zegt lijkt een aantal mensen te ontgaan. Het probleem is niet dat de politici niet naar haar luisteren of negeren. Het probleem is dat de politiek, in het bijzonder Jambon, haar woorden in de mond legt omdat hij te laf is om zelf verantwoordelijkheid te nemen om TEGEN haar advies in te gaan. Dat ze daar niet meer aan meedoet is niet hypocriet of laf, zoals sommigen ier beweren, maar de normaalste zaak van de wereld.
  • Kathleen Duponcheel

    4 jaar geleden
    Welke regering,die moeten ze nog samenstellen,Vlaamse wel,Waalse ook,Brusselse ook,maar geen federale regering en Wilmes doet dat wel goed nu,kan 2 talen plusminus.In de huidige tijd met vele problemen doet ze dat wonderwel
  • Nema De Geest

    4 jaar geleden
    Absoluut niet verbazend dat de politiek niet naar wetenschappers luistert, maar andere zaken laat primeren. Precies hetzelfde met klimaatverandering. Daar is het ook kop in het zand. Nochtans weten we er veel meer over dan over corona. Als wetenschap ingaat tegen de belangen van politici (= economische belangen en geld en/of populariteit) wordt het opzij geschoven. Niets nieuws.
  • Mike Depreeu

    4 jaar geleden
    Veel blablabla bubbel hier, neem zelf u verantwoordelijkheid maar ondertussen blijft de meerderheid van het volk rustig verder werken in een fabriek of magazijn in een bubbel van hoeveel mensen, 50 of 100 ? Stop aub met die onzin en hou ons niet voor een bende dommerikken.
  • Nadine Huldemont

    4 jaar geleden
    Vlieghe heeft overschot van gelijk, die Janbon doet de ene blunder na de andere maar heeft geen schaamte. Deze regering is het echt niet waard over het tweelandenland te regeren.