.
Volledig scherm
. © Iribnews

Iraans passagiersvliegtuig moet uitwijken voor Amerikaanse straaljager, Teheran waarschuwt VS

UPDATEHet Amerikaanse leger heeft bevestigd dat een van zijn straaljagers betrokken was bij een incident met een Iraans passagierstoestel. Iraanse media meldden dat de piloot moest uitwijken om een botsing met de Amerikaanse jet te voorkomen. Volgens het Amerikaanse leger bleef de straaljager op veilige afstand.

7 reacties

  • Dirk Delaere

    4 jaar geleden
    Moest Iran zoiets doen, het kot zou te klein zijn en Trump en co. Zouden direkt vergeldingsmaatregelen eissen.
  • Fons Dewaele

    4 jaar geleden
    Francine, wees realistisch. Het is een routine dat elk land uitvoert, deze militaire toestellen zijn geen Rambo zoals de iraanse overheid doet uitschijnen. Deze straaljagers blijven op geruime afstand en begeleiden enkel het vreemd toestel. Dus met een kilo zout de reactie van Iran beschouwen.
  • niki peeters

    4 jaar geleden
    Wat doet een passagiersvliegtuig ook in godsnaam boven een oorlogszone? Hebben ze nog niet genoeg geleerd van het incident met MH17?
  • Edmond Dillien

    4 jaar geleden
    Een passagiersvliegtuig dat uitwijkt voor een straaljager, dat geloven we direct ze vliegen allebei om en bij de 750 en voor de straaljagers meer km per uur en die duikvlucht was succesvol van het passagiersvliegtuig want die man vloog ineens omhoog, een luchtzak met gekwetsten en die straaljager als excuus? Kwestie van pilotenexcuus misschien?
  • Francine Nickmans

    4 jaar geleden
    Dat moesten de Amerikanen eens bij de Chinezen doen die zouden wel onmiddellijk reageren want die moeten niet meer onderdoen voor dat volk dat denkt dat de hele planeet van hen is.
  1. Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromanagen”
    Jobat

    Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromana­gen”

    Welzijn op het werk krijgt vandaag meer aandacht dan ooit. Experts moedigen je aan om kritisch na te denken over je leidinggevende en op te komen voor jezelf en je team. Goed leiderschap is dan ook van cruciaal belang voor de prestaties die je levert en hoe je je voelt op de werkvloer. Maar wat kan je als medewerker doen als jouw leidinggevende je belemmert om goed – en graag – te werken? Welzijnsmanager Elisabeth Van Steendam legt het Jobat.be uit.
  2. 1.200 mensen zoeken vandaag verder naar Duitse Arian (6): jongen ook na tweede ‘stille’ zoekactie nog altijd niet gevonden

    1.200 mensen zoeken vandaag verder naar Duitse Arian (6): jongen ook na tweede ‘stille’ zoekactie nog altijd niet gevonden

    Een nieuwe nacht zoeken naar de vermiste 6-jarige Arian uit Duitsland heeft weer geen resultaat gehad. Voor de tweede nacht op rij werd een “stille zoekactie” gehouden, waarbij militairen zo stil en donker mogelijk naar het jongetje op zoek gingen. Het idee is dat het kind, dat autistisch is, wellicht wordt afgeschrikt door alle tumult rond de honderden mensen die hem al dagen zoeken. Intussen wordt de zoektocht naar de jongen uit Bremervörde-Elm, een plaats tussen de steden Bremen en Hamburg in Nedersaksen, met meer helpers dan ooit voortgezet. Als Arian zondag niet wordt gevonden, gaat de zoektocht maandag verder, zei de politie.