Om drie uur ’s nachts bereikte de reddingsdienst het uitgeputte gezin. "Dat moment: onvergetelijk. Ze hadden mutsen, handschoenen en thermische dekens bij."
Volledig scherm
PREMIUM
Om drie uur ’s nachts bereikte de reddingsdienst het uitgeputte gezin. "Dat moment: onvergetelijk. Ze hadden mutsen, handschoenen en thermische dekens bij." © SEPA

Verdwaald Belgisch gezin is Spaanse reddingsdienst erg dankbaar: “Onze zoon vroeg: ‘Mama, zullen we hier sterven?’”

Ze hebben het de Spaanse reddingswerkers meteen gezegd en schreven ook al een kaartje: Gracias! Bedankt! “Die mensen hebben ons leven gered”, zegt een 54-jarige huisarts uit Antwerpen. Een heli plukte de vrouw en haar gezin woensdagochtend van een bergtop nadat ze dinsdag verdwaalden en de nacht moesten doorbrengen in de gutsende regen. “Eerlijk: we hebben elkaar moeten oppeppen.”

3 reacties

  • Jan Van den Berg

    4 jaar geleden
    Ja , idee waren onvooorbereid de Pico s d Europa / Mampodre ingetrokken , wat één van de mooiste berggebieden van Europa is ver weg van de massa. Ga er al tientallen jaren wandelen elk seizoen en goede voorbereiding is meer dan nodig ook s zomers en al is het zeer warm steeds warme kledij mee nemen , extra drinken, chocolade en wat eten , want het weer kan op minder dan 15 minuten omslaan van prachtig naar zeer koud ,regen en mist. Ook niet vergeten veel beren en wolven in de regio
  • Johnny L Verhoeven

    4 jaar geleden
    Ik hoop dat ze een goed verzekering hebben. De kosten van zo'n operatie zijn niet mis.
  • Ramon Simon

    4 jaar geleden
    Ik blijf eht tegen mensen zeggen. Ge ja de bergen in neem warme kleding mee, regenkledij, warmtedeken (weegt 110 gram), voedsel en water.