Photo News
Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Vorige maandag 416 besmettingen, ook opnames in ziekenhuizen nemen toe

Het zevendaagse gemiddelde van de besmettingen met het coronavirus is opnieuw fors gestegen. Er worden gemiddeld 220,6 besmettingen per dag geregistreerd in ons land. Dat is een stijging met 89 procent tegenover de voorgaande periode van zeven dagen of bijna een verdubbeling. Gisteren lag dat cijfer nog op 193, onder de 200 dus. Het is al de zestiende stijging op rij, zo blijkt uit de nieuwste update in het dashboard van Sciensano. Het cijfer van vorige maandag is nog verder gestegen: er werden dan in totaal 416 besmettingen opgetekend, gisteren stond die teller al op 370. Ook de hospitalisaties gaan weer in stijgende lijn.

16 reacties

  • Bellinda Notari

    4 jaar geleden
    Zolang de coronavirus niet tot 0,00 herleid wordt blijft de her opflakkering ervan bestaan zolang de coronavirus bestaat eender waar dan ook !
  • Loesje Vranken

    4 jaar geleden
    En vermenigvuldig dit maar zeker x 3, de vermelde cijfers zijn alleen vd testen.Mensen moeten dit dringend weten zodat iedereen de regels perfect volgen.
  • Johan Portier

    4 jaar geleden
    Zet een statische camera in eender dewelke Delhaize, Carrefour, ... en bekijk het gedrag van de mensen. Nergens 1,5m, alles wordt aangeraakt en terug gezet, mensen zijn dom in hun gedrag. Ik denk dat velen zelfs het nieuws niet volgen, niets lezen en niet geïnformeerd zijn.
  • ingrid vermeire

    4 jaar geleden
    staar je niet blind op mensen die in of uit verlof gaan, kijk gewoon overal om je heen. iedereen is een potentiële besmetter. hou je aan de gevraagde (minimale) regels. zo kan je je steentje bijdragen.
  • ivo Cornelis

    4 jaar geleden
    Strenge controle bij mensen die uit verlof komen, allemaal testen.