Op wereldreis in je keuken - Mexicaanse taco carne asada
Guacamole, burrito’s, wraps, overheerlijke taco’s, noem maar op, Mexico tilt je smaakpapillen naar een hoger niveau. Vandaag op het menu: taco’s! Ella, mijn vriendin, krijgt onmiddellijk een glimlach op haar gezicht als ze het woord taco hoort. Het is veruit haar favoriet gerecht. Net omdat het zo’n diverse drager is voor tal van verschillende smaken en vullingen. Mexico, we komen zodra het kan!
Het coronavirus maakt heel wat reisbestemmingen onbereikbaar deze zomer, gelukkig hoef je niet eens je kot uit om een wereldreis te maken. HLN vroeg de lezers wat de lekkerste bestemmingen ter wereld zijn en 25 dagen lang haalt TV-kok Loïc inspiratie uit die topbestemmingen door culinaire recepten te delen. In Het Laatste Nieuws verklapt hij je bovendien elk weekend hoe sommige iconische gerechten écht horen te smaken.
Met deze HLN Zomer Challenges prikkel je vanaf zaterdag 18 juli niet enkel je zintuigen maar verleg je ook letterlijk je grenzen, in de keuken wel te verstaan. Vandaag trekken we naar Mexico.
INGREDIËNTEN
kleine zachte tortilla’s (liefst maïstortilla’s)
300 gr onglet
limoen
koriander
1 ui
chilipepertje
250 gr trostomaten
zure room
hot sauce
peper en zout
olijfolie
RECEPT
1. Bestrijk de onglet met olijfolie en kruid met peper en zout. Bak het vlees op een hete grillplaat langs beide kanten gedurende 5 minuten per kant. Laat het vlees daarna 5 minuten rusten.
2. Snijd een ui en een verse chilipeper in fijne brunoise. Breng de blokjes chilipeper en ajuin op smaak met een snuif zout en het sap van een limoen. Snijd de trostomaten in fijne brunoise. Voeg de tomatenblokjes toe aan de ui en chili. Snipper een bussel koriander fijn en voeg toe. Laat daarna de pico de gallo een kwartiertje op kamertemperatuur uitlekken in een zeef, zo kunnen de smaken en aroma’s goed ontwikkelen.
3. Snijd de onglet in dunne plakjes en werk af met zestes en het sap van een limoen en fijngesneden koriander.
4. Vul de taco’s met enkele dunne sneetjes onglet, wat pico de gallo, een eetlepel zure room en enkele druppels hot sauce naar eigen smaak.
Klaar voor een nieuwe wereldreis in je keuken? Morgen neemt Loïc je mee naar Vietnam. Ontdek hier alle bestemmingen. Smakelijk!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Heerlijke kost voor de krokusvakantie: 3 gerechten waar het hele gezin van smult
-
Lidl
De ultieme kerstklassieker om samen van te genieten: gevulde kalkoen
Dat kalkoen op het kerstmenu thuishoort, is een traditie die we graag in ere houden. Gevuld met krokante pancetta, champignons en geurige kruiden is dit een smakelijk én dankbaar hoofdgerecht. Net zoals we weer mooie momenten aan tafel beleven met wie we graag zien, genieten we ook samen van een rijkelijke maaltijd. -
Lidl
Minder vlees eten in 2022? Deze bloemkool-broccoliburger smaakt net zo goed
Ben je van plan om minder vlees te eten dit jaar? Een bloemkool-broccoliburger smaakt net zo goed en leent zich bovendien prima om een winterse aardappelsalade bij te serveren, met walnoten en augurkjes. Wedden dat je zelfs de meest doorwinterde vleeseter overtuigt? -
-
PREMIUM
Weinig moeite, wauw-effect: zo pimp je kant-en-klare kerstgerechten zodat het lijkt alsof je uren in de keuken stond
-
Vandaag is het Margarita Dag: 3 lekkere recepten om te proosten
Zet het ijs maar koud en haal de tequila naar boven, want vandaag, op 22 februari, is het Margarita Day. Het originele recept werd in 1948 bedacht door een zekere Margaret Sames. En nu is het nog altijd een van de meest bestelde drankjes in cocktailbars wereldwijd. Heb jij zin om vanavond zelf aan de slag te gaan? Dan serveren we drie recepten: de klassieker en twee funky varianten. Santé! -
Jobat
Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit. -
Lidl
We love witloof! Vul de wintergroente eens met champignons en druiven
-
'Erwtenmelk' zou weleens het gezondste alternatief kunnen zijn voor koemelk
-
Sudderende slowfood: 3 stoofpotjes om je duimen en vingers bij af te likken
Niets smaakt beter dan traag gegaarde ingrediënten die uren hebben kunnen pruttelen. Dat weet ook foodstylist Sonja Peeters. Tajine, een kippenstoofpotje of de oerklassieker ragù: neem er net als in de liefde je tijd voor en geniet samen van deze heerlijke slowfoodgerechten. -
PREMIUM
Hoe pak je koken aan op drukke werkdagen? 3 ouders delen concrete tips: “Door amper 2 keer te koken heb ik eten voor 7 dagen”
-
Mijnenergie
Klopt jouw energiefactuur wel helemaal? En hoe betwist je een te hoge afrekening?
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer