Politie voert controles rond mondmaskerplicht op.
Volledig scherm
Politie voert controles rond mondmaskerplicht op. © ANP

Politie windt er geen doekjes om: geen mondmasker? 250 euro boete

De politie kondigt aan om voortaan vaker en strenger op te treden rond de mondmaskerplicht. Wie geen mondmasker draagt waar dat verplicht is, zal niet langer wegkomen met een waarschuwing, maar een boete krijgen van 250 euro.

109 reacties

  • Stephaan Van den Broeck

    4 jaar geleden
    Gebruik uw gezond verstand. Vind je het dragen van een mondmasker een goed idee, draag het dan overal, ipv enkel waar het moet. Veel simpeler, maar tja, men geeft liever de overheid de schuld. Neem UW verantwoordelijkheid !!!
  • Isabelle Luypaert

    4 jaar geleden
    Is da nu zo moeilijk om 1 wet te maken voor gans het land,nee stad per stad wie raakt daar nog wijs uit?
  • Hurcan

    4 jaar geleden
    @Jeff Smulders u bent mee verantwoordelijk voor het opvolgen van die regels door uw klanten. Ik ben gerant in een electro keten, mét ook overal de regels aangeduid, maar wijs ook mijn klanten er op dat ze hun mondmasker moeten dragen, én correct, én hun handen moeten ontsmetten bij het binnen- en buitengaan. Wie dat niet doet, komt er gewoon niet in of mag meteen vertrekken. Je moet het dus niet afschuiven op de klant alleen. Je bent mee verantwoordelijk.
  • Danny janssens

    4 jaar geleden
    Moest eigenlijk inderdaad vanaf het begin zijn. Ben er haast zeker van de Duitsers en een de meeste Aziaten al een mondmasker hadden voor corona begon. Het is gewoon de foertmentaliteit die Vlaanderen en België veel geld zal kosten. En maar kakken op de overheid om toch zelf maar geen verantwoordelijkheid te moeten opnemen. Corona heeft een knus nestje gevonden hier in Vlaanderen.
  • Carmen De Gussem

    4 jaar geleden
    Boetes uitschrijven en controleren op plaatsen waar alles normaal verloopt dat kunnen ze best! Ze zullen niet optreden en geen boetes uitdelen bij betogingen of samenscholingen van jongeren!