De man vluchtte tweemaal weg in Antwerpen en nog een derde keer bij hem thuis in Schilde. © Politiezone Antwerpen

Dronken wegpiraat opgepakt in Schilde nadat hij driemaal wegvluchtte van politie

Antwerpen, Schilde -

Liefst driemaal is een dronken man van 58 donderdagnacht weggevlucht van de politie. Twee keer deed hij dat in Antwerpen, een keer bij hem thuis in Schilde. Hij beschadigde zijn eigen auto meermaals en bracht ook schade toe aan een politieauto. Na zijn arrestatie beweerde hij zijn van al die strapatsen niets meer te herinneren.

Een interventiepatrouille van de Antwerpse politie merkte donderdagnacht een auto op die in de Nationalestraat, in het centrum van de stad, enkele voertuigen inhaalde en het rode licht aan de Volkstraat negeerde. De patrouille wilde het voertuig aan de kant zetten voor een controle, maar de bestuurder besloot te versnellen om aan de politie te ontsnappen.

“Hij reed aan hoge snelheid door de Scheldestraat richting de Kaaien”, zo zegt de Antwerpse politie in een persbericht. “Op de Kaaien haalde hij snelheden van meer dan 100 kilometer per uur. Op de kasseien van de D'Herbouvillekaai verloor de bestuurder de controle over het stuur en raakte hij de muur van de fietserstunnel.”

Daarbij vielen verschillende onderdelen van zijn wagen, waaronder de bumper én de nummerplaat. Desondanks kon de man zijn weg verderzetten richting autostrade, waardoor de interventiepatrouille het voertuig uit het oog verloor.

Crash

“Aan de hand van de nummerplaat kon de vermoedelijke bestuurder achterhaald worden”, gaat de politie verder. “Hij bleek afkomstig uit Schilde. De politiezone Voorkempen werd op de hoogte gebracht en die wachtte de man thuis op. Wanneer hij daar aan kwam rijden, vluchtte hij opnieuw weg.”

Er startte een nieuwe achtervolging, waarbij de vluchtende bestuurder opnieuw crashte en in een haag terecht kwam. “Wanneer de patrouille van politiezone Voorkempen de man onderschepte, beschadigde hij het politievoertuig.”

De man (58) werd aangehouden en legde volgens de politie een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs kon niet ingetrokken worden, want dat had hij eerder op de avond al moeten afgeven aan de politie na nóg een andere korte achtervolging in Antwerpen.

De interventiepatrouille nam de man mee naar het politiebureel voor verhoor. “Hij verklaarde dat hij de avond ervoor thuis in slaap was gevallen en zich niets meer herinnert van wat er zich de afgelopen nacht heeft afgespeeld”, aldus de politie.  (dvd)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER