President Erdogan bad vanop de eerste rij mee. Tijdens de dienst worden de christelijke fresco's met gordijnen afgedekt. Duizenden gelovigen volgden het vrijdaggebed buiten mee.
Volledig scherm
President Erdogan bad vanop de eerste rij mee. Tijdens de dienst worden de christelijke fresco's met gordijnen afgedekt. Duizenden gelovigen volgden het vrijdaggebed buiten mee. © AFP - EPA

Hagia Sophia voor het eerst in 86 jaar weer gebruikt als moskee

UPDATEDe wereldberoemde Hagia Sophia in de grootste Turkse stad Istanboel is vrijdagmorgen na 86 jaar weer in gebruik genomen als moskee. De muezzin had opgeroepen tot het rituele gebed en duizenden gelovigen hebben daar in en rond het historische bouwwerk samen met president Recep Tayyip Erdogan gehoor aan gegeven. 

3 reacties

  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Daar zijn mooie gebouwen voor : om te dienen als weet ik veel in bepaalde tijdperken doorheen de eeuwen. Het staat er gelukkig nog. Vele mooie gebouwen werden in oorlogstijden vernield. Zo erg is het dus niet. Het wordt goed onderhouden voor een andere tijd wellicht met wellicht een andere functie.
  • Faïsel Katbani

    4 jaar geleden
    Zolang iedereen het gebouw kan bezichtigen lijkt er geen probleem te zijn toch? Net zoals de kathedraal in Antwerpen is het een toeristische plek en toch ook een plek om te bidden
  • Luc Melis

    4 jaar geleden
    Ik heb het ooit eens bezocht. Echt een prachtig gebouw!