Anders Tegnell
Volledig scherm
PREMIUM
Anders Tegnell © EPA

Zweedse Marc Van Ranst: “Je kan het virus niet volledig wegkrijgen, mogelijk ook niet met een vaccin. We gaan ermee moeten leren leven”

Viroloog Anders Tegnell - de Zweedse Marc Van Ranst en dé architect van de lossere Zweedse aanpak - is ervan overtuigd dat het volledig uitroeien van het nieuwe coronavirus geen haalbare kaart is. Hij is er trouwens helemaal niet zeker van dat we de ziekte helemaal zullen kunnen wegkrijgen met een vaccin: “Ook griep hebben we immers niet kunnen uitroeien”. En over mondmaskers heeft hij een uitgesproken mening: “De wetenschappelijke onderbouwing is erg zwak”.

66 reacties

  • Guy Vermesen

    4 jaar geleden
    Zeer verstandige mens !
  • Christiane De Kerpel

    4 jaar geleden
    Ook de Nederlandse professor Pierre Capel heeft een interessante uiteenzetting over corona : even intikken op google , het vaccin , een utopie en je wordt ook al wat wijzer...waarom komt die mens hier in de media niet eens aan het woord !
  • Ive Missoorten

    4 jaar geleden
    Ze zijn daar wijzer als bij ons, wel dezelfde fout in de rusthuizen... Maar die heeft de maatschappij zelf gecreëerd... En dat van die mondmaskers, daar heeft ie 100% gelijk in... Alles wordt nu gebaseerd op " gedachten en veronderstellingen" en zo worden onze vrijheden ingeperkt en schade aangericht die enorme gevolgen zal dragen... Wij voeren een oorlog tegen onszelf ... Een die je niet kan winnen...
  • Jan Wilms

    4 jaar geleden
    Jeff de boeck zoals van ranst hier draait zoals een haan op de kerktoren blijft deze man bij zijn standpunt ,VanRanst zei het is maar een griepje ,mondmaskers niet nodig en extreem rechts is de schuld ,niet zijn marrokaanse of moslimvriendjes nee die deden het heel goed en wat blijkt nu jajajaja
  • André Gijbels

    4 jaar geleden
    Die gaat nog gelijk krijgen