© BELGA

Winterprik in aantocht: grote kans op sneeuw vanaf vrijdag

Een stevige winterprik boven Centraal Europa zorgt ervoor dat ook wij de komende dagen te maken zullen krijgen met winterse neerslag en alles wat daarmee gepaard gaat. Vanaf vrijdagavond is er zelfs een grote kans op sneeuw, al zal het bij ons al snel iets te warm worden in de lucht, waardoor regen voor erg gladde wegen kan zorgen.

Woensdagnamiddag vallen er enkele buien bij maxima van 1 tot 7 graden. ‘s Nachts is er kans op enkele winterse buien en minima rond het vriespunt in het centrum. Donderdag is het overwegend droog met opklaringen en maxima van -2 graden in de Hoge Venen tot 7 graden aan zee. Dat meldt het KMI.

Vrijdag krijgen we eerst nog opklaringen maar vanuit het westen verschijnen er meer en meer wolken. Tot de avond blijft het overwegend door, maar met temperaturen die over het hele land flirten met het vriespunt, is er in de loop van de avond kans op sneeuw en later aanvriezende regen of motregen. Noodweer Benelux waarschuwt daarom voor gladde wegen in de loop van de nacht.

Door een depressie rond de Oostzee wordt koude, arctische lucht naar het zuidwesten van Europa gevoerd. In onder meer Duitsland zal dat de temperaturen geleidelijk doen dalen en woensdag al voor sneeuw zorgen. Het land zal een aantal stevige ijsdagen mogen verwachten. Omdat België en Nederland op de grens van de luchtstroom liggen, krijgen wij vooral regen- en hagelbuien te verwerken tot ook wij vrijdagavond sneeuw te zien krijgen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook zaterdag blijft het zwaarbewolkt met nog lichte sneeuw of eventueel aanvriezende motregen in de ochtend. Een aanvoer van zachtere lucht zal er dan echter voor zorgen dat de meeste sneeuw verandert in regen. Omdat de temperaturen aan de grond echter nog steeds rond het vriespunt zullen schommelen, wordt het vooral in het westen van het land oppassen voor gevaarlijk gladde wegen. De maxima, die ‘s avonds bereikt worden, schommelen tussen -2 en +2 graden in Hoog-België, tussen 2 en 4 graden in het centrum en tussen 4 en 8 graden in het westen. Het is vaak nevelig of mistig.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zondag en maandag is het nog steeds zwaarbewolkt met soms wat lichte neerslag. De maxima liggen tussen 0 of +1 graad in de Hoge Ardennen en 7 of 8 graden aan de kust.

Dinsdag en woensdag wordt het wisselvallig met perioden van regen of buien in Laag- en Midden-België en van smeltende sneeuw of sneeuw in de Ardennen. De maxima schommelen van 1 of 2 graden in de Ardennen tot 6 graden in het centrum.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer