Direct naar artikelinhoud
Coronavirus

3-jarig meisje overleden aan gevolgen van Covid-19

Boudewijn Catry.Beeld BELGA

Er is enkele dagen geleden een driejarig meisje overleden aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus. Dat meldt de interfederale woordvoerder over het coronavirus, Boudewijn Catry.

en

Catry zei op de persconferentie van het Crisiscentrum dat er meer overlijdens te betreuren zijn, gemiddeld drie per dag. Hij wees er ook op dat recent nog een 18-jarig meisje was overleden aan Covid-19. “Het moet duidelijk zijn dat niemand immuun is. Niemand kan zich permitteren om Covid-19 te negeren. Laat het verlies van deze twee jonge mensen, en van de 9.810 andere Covid-slachtoffers, ons terug met de voeten op de grond zetten. Het virus is er nog steeds en we mogen onze aandacht niet laten verslappen.”

Gemiddeld liepen er vorige week 221 personen het coronavirus op, een stijging met ruim 89 procent. Maandag waren er zelfs 416 nieuwe besmettingen. “Het is van het allergrootste belang dat we deze infectiesneeuwbal gestopt krijgen om het ergste te voorkomen”, zei Catry.

Gemiddeld worden er ook vijftien personen per dag in het ziekenhuis opgenomen. Op dit moment liggen er 203 coronapatiënten in het ziekenhuis, waarvan 40 op intensieve zorg. “Ook die cijfers gaan dus in stijgende lijn.”

Catry riep op tot een goede handhygiëne en vroeg het aantal contacten te beperken. “Hou anderhalve meter afstand en draag een mondmasker op alle drukke plaatsen”, zei hij. Hij beklemtoonde ook dat spatmaskers niet beschermen tegen een besmetting met het coronavirus. Ook enkele schijnbaar onschuldige handelingen, zoals het drinken uit eenzelfde fles of glas, samen uit een bakje nootjes grabbelen, een waterpijp of sigaret delen, kunnen tot besmettingen leiden.

Volg alle ontwikkelingen rond het coronavirus in onze liveblog