Vanaf 25 juli moet personeel en horecabezoekers een mondmasker dragen. Enkel aan tafel mag het mondmasker af. Enkele tips voor een veilig café- of restaurantbezoek.
Volledig scherm
Vanaf 25 juli moet personeel en horecabezoekers een mondmasker dragen. Enkel aan tafel mag het mondmasker af. Enkele tips voor een veilig café- of restaurantbezoek. © Joel Hoylaerts/Photo News

Speciale coronagids: met deze tips ga je veilig op café en restaurant

Vanaf morgen zijn er enkele nieuwe maatregelen voor de horeca van kracht. Zo moeten, naast het personeel, ook de horecabezoekers verplicht een mondmasker dragen. Aan tafel mag het mondmasker af maar voor alle andere zaken, zoals een toiletbezoek, moet een mondmasker gedragen worden. Verder moeten klanten een e-mailadres of telefoonnummer achterlaten zodat ze in geval van een besmetting tijdig kunnen verwittigd worden. Wij lijsten enkele tips op om je horecabezoek veilig te laten verlopen.

22 reacties

  • Rudy Jacobs

    4 jaar geleden
    @ Peter Nols een terechte opmerking ivm het afruimen. We zijn blijkbaar allemaal het filmpje vergeten waarin op korte tijd de verspreiding in een horecazaak gebeurde. Waar zit dan de logica van het mondkapje?
  • Kennith Van den Bergh

    4 jaar geleden
    Denken jullie nu echt dat dit alleen aan de horeca ligt? Dan zouden de cijfers al vroeger gestegen zijn. Horeca is al open sinds 8 juni. Stijging is sinds een week.
  • Rudy Van Dam

    4 jaar geleden
    Is het uberhaupt mogelijk om veilig op cafébezoek te gaan? Bekijk de beelden van Knokke, Leuven, Antwerpen en Gent van de laatste dagen en je zal moeten vaststellen dat veel cafébezoekers zich niets aantrekken van de maatregelen. Misschien moeten we van een sporthal 1 groot café per stad of gemeente maken en laat daar de bezoekers hun gang gaan. Hou ze dan 14 dagen in quarantaine op die plaats en test ze achteraf. Dan wordt het duidelijk dat wie risico's wil nemen daarvan zelf de gevolgen draagt
  • sylva coorevits

    4 jaar geleden
    Als de uitbaters na reservering iedereen aan grote tafels zet bv van 8 personen is dat ok Sylva coorevits
  • Claudia Rosseel

    4 jaar geleden
    Ik vraag me af hoe je op restaurant veilig met de nieuwe mondmaskerplicht kan omgaan. Je komt ermee toe, gaat binnen, raakt een en ander aan, en dan? Eerst naar het toilet en handen wassen voor je het veilig afzet? Dat kan niet, want je moet het opzetten als je door het restaurant gaat. Dus toiletdeur aanraken, naar je plaats gaan en het op tafel leggen? Die (in de praktijk vastgesteld) vaak nog vol kruimels van je voorgangers ligt? Maar goed, we zijn te dom om dat veilig te gebruiken...