Verdachte pieptoon in vuilnisbak in Offerandestraat blijkt rookmelder te zijn

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft vrijdagmiddag de drukke Offerandestraat zo’n drie uur afgesloten omdat er een verdachte pieptoon uit een vuilnisbak kwam. Ontmijningsdienst Dovo kwam ter plaatse om de situatie te onderzoeken. De pieptoon bleek uiteindelijk te komen van… een achtergelaten rookmelder.

“Een handelaar in de Offerandestraat verwittigde iets voor 16 uur de politie omdat er een constante pieptoon uit een vuilnisbak leek te komen”, legt politiewoordvoerder Sven Lommaert uit. “Onze ploegen gingen meteen ter plaatse en stelden een ruime perimeter in van de Dambruggestraat tot de Greinstraat. De winkeliers werd gevraagd tijdelijk hun winkel te sluiten, maar de woningen in de straat werden niet ontruimd.”

Ontmijningsdienst Dovo kwam ter plaatse met enkele robots om de situatie in te schatten. “Ook de brandweer en een ziekenwagen werd ter plaatse gevraagd om stand-by te zijn”, aldus Lommaert. De pieptoon bleek uiteindelijk afkomstig te zijn van een... defecte rookmelder die iemand in de vuilnisbak had gegooid.

“Naast de vuilnisbak stond ook nog een achtergelaten gasfles. Dat zorgde ervoor dat de situatie als verdacht werd ingeschat. Uiteindelijk bleek dat om sluikstort te gaan en zat er lachgas in de fles”, klinkt het nog. Na zo’n drie uur werd de straat vrijgegeven.

 © rr

 © rr

 © rr 

 jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER