De Italiaanse gemeente Marsciano.
Volledig scherm
De Italiaanse gemeente Marsciano. © ShutterStock

Tien Belgische toeristen in quarantaine in Italië nadat een van hen coronavirus oploopt

Tien Belgische toeristen zijn op hun vakantiebestemming in Italië in quarantaine geplaatst nadat een van hen ziek werd en positief testte op het coronavirus. Dat melden verscheidene regionale kranten in Italië, waaronder Corriere Dell Umbria en Umbria Domani.

15 reacties

  • Ivonne Claes

    4 jaar geleden
    Controles houden aan de grenzen auto’s en ook de vrachtwagens laten testen we hebben douaniers kunnen dat perfect doen. Mensen kunnen hier besmet geraken en ook mee op hun vakantie Land meenemen of andersom.
  • Paul Boeie

    4 jaar geleden
    Ginder of hier het is altijd een risico , vakantiehuis naast mij gisteren Duitsers eruit , vier uur later Walen erin ... ontsmetting nul nada niks .
  • Charles Dek

    4 jaar geleden
    Grappig, met meer dan 200% meer Corona zieken in België is italie veel veiliger, kans is grootst dat ze het meegebracht hebben. Dank je wel om onze zone weer te besmetten... Blijf in België.
  • Tanja Vos

    4 jaar geleden
    Daar kennen ze wat quarantaine is. Hier in België weten sommige regionale ziekenhuizen niet eens wat het is. Had vernomen dat een Corona patiënt op een gewone meerpersoons kamer is gelegd. Uitleg ziekenhuis, ja we hebben geen Corona afdeling meer. En daarbij dat is niet zo erg hoor deze patiënt heeft het waarschijnlijk van een andere Corona patiënt gekregen waar ze vorige keer mee op de kamer lag. Maar weet je de kamergenoten krijgen 2 gratis Corona testen.
  • Aris Ringos

    4 jaar geleden
    Hier of ginder kan he besmet worden maar zou wijs zijn in deze corona periode niet ver reizen. Nu zit je in quarantaine daar. Toch veel beter thuis besmet dan in andere landen. Maar ja wij denken dat wij zouden nooit besmet worden he. Deze ziekte niemand gepaard. Wees maar voorzichtiger