Professor Erika Vlieghe
Volledig scherm
PREMIUM
Professor Erika Vlieghe © BELGA

Nadat Erika Vlieghe met ontslag dreigt: gaapt er een kloof tussen politici en wetenschappers?

Erika Vlieghe was zó kwaad op minister-president Jan Jambon (N-VA) dat ze even overwoog ontslag te nemen als voorzitter van de GEES, de groep van experts die de exitstrategie moet uitwerken. Uiteindelijk vertrekt ze niet, maar ze kondigt wel aan nog maar beperkt aanwezig te willen zijn op de Veiligheidsraad. Gaapt er een diepe kloof tussen politici en experts?

129 reacties

  • Guy Lenie

    4 jaar geleden
    Wetenschap en politiek zijn nu eenmaal extreme uitersten. Wetenschap gaat over feiten, politiek gaat over leugens. Weinig politici hebben de juiste kwalificaties en achtergrond om bepaalde beslissingen te nemen. Het ene jaar ben je Minister v Financiën, het andere jaar ben je Minister v Volksgezondheid... leg mij dat eens uit!?
  • luc hasaers

    4 jaar geleden
    Het werd tijd dat ze opstapte.
  • Guy Van Becelaere

    4 jaar geleden
    Het is makkelijk iemand met de vinger wijzen,het zijn de burgers zelf die zich niet aan de regels houden en dan anderen de schuld geven . Volg de regels van kinderen begrijp ik het maar niet van de betweters en kritiekasters
  • Xavier Callens

    4 jaar geleden
    Als het niet lukt om de covid 19 te dumpen moeten we alleen de schuld maar bij ons zelf zoeken . het is een oorlog tegen een onbekende; voor iedereen , en zoals in elke oorlog zijn er die met de vijand meewerken; samenhorigheid is de enige oplossing ;ik weet het is moeilijk; en versoepeling brengt ook het wennen met zich mee ,met als gevolg dat van de rechte weg afgeweken wordt.
  • Karina Verhelst

    4 jaar geleden
    15 of 10 denk niet dat dit het echte probleem is om besmetting te voorkomen