In een open brief pleiten de longartsen ook voor kleinere bubbels van maximaal tien.
Volledig scherm
In een open brief pleiten de longartsen ook voor kleinere bubbels van maximaal tien. © Photo News

Longartsen woedend: “Straks weer honderden opnames op intensieve zorgen”

De leden van de Beroepsvereniging voor Belgische Longartsen reageren ongerust en woedend op de evolutie van de besmettingscijfers en de aanpak door de overheden daarvan. In een open brief hekelen ze het gebrekkige inzicht van sommige politici en voorspellen ze honderden opnames op intensive care.

26 reacties

  • Dirk Van Brussel

    4 jaar geleden
    Wat is belangrijker, frisse lucht (kan je met venster open ook hebben) of de gezondheid van iedereen ? Iedereen mag een mening hebben uiteraard maar daar ga ik nu eens GEEN rekening mee houden omdat die niet wetenschappelijk is onderbouwd.
  • Patrick van espen

    4 jaar geleden
    Ik zelf ben longpatiënt ik kan geen masker verdragen dus ik kan alleen thuis zitten buiten met masker gaat niet en het zit niet tussen mijn oren dat er mensen dat durven zeggen vindt ik er wel over
  • Veronica Voorhelst

    4 jaar geleden
    Vraag die mensen hun mening maar eens over overal en altijd mondmaskers dragen. Een mens heeft frisse lucht in zijn longen nodig om gezond te blijven.
  • vicky vanderweyen

    4 jaar geleden
    Christine Laevers waren de getuigenissen van twee covid-19 patiënten in terzake van afgelopen week nog niet gruwelijk genoeg voor u ,gelukkig hebben ze het overleeft en ik wens hen dan ook een volledig herstel toe.
  • Guido Van Elsen

    4 jaar geleden
    Prachtige brief van de longartsen waarin alles staat verwoord wat zovele Belgen zwaar op de lever ligt. Tijd voor actie van onze specialisten want alleen met politiekers die geen inzicht hebben in deze medische crisis gaan we een rampscenario tegemoet.