Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Klaas De Scheirder

Antwerpse politie sloot vandaag al 9 cafés - Veiligheidsraad komt maandag vervroegd samen

Het aantal Belgen dat is besmet met het coronavirus is in de week van 15 tot 21 juli toegenomen tot 215,6 per dag. Dat is een stijging van 63 procent ten opzichte van een week eerder. Ook het aantal ziekenhuisopnames stijgt verder. Tijdens de persconferentie van het Crisiscentrum op vrijdag raakte bekend dat een driejarig meisje overleden is aan Covid-19. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) wil door de stijgende cijfers de volgende Veiligheidsraad vervroegen.

104 reacties

  • Danny Buyse

    4 jaar geleden
    Er is nu een tijd aangekomen dat vertier en plezier de koelkast in kan en op slot. Alleen dat nog wat noodzakelijk en wat goed voor de gezondheid is van de mens en dit voor alle soorten culturen en gemeenschappen. De horeca gaat zichzelf de das omdoen doordat sommigen dachten dat corona regels ondergeschikt waren tegenover het geldgewin. Massaal wordt er nu reserveringen afgezegd uit angst.
  • johan vankeirs

    4 jaar geleden
    We mogen verdomd nog content zijn dat de politie er is want op de politici moet ge niet rekenen.Als de nood het hoogst is kan men het leger toch inzetten en liefst in de ruige buurten onze para's.Het lachen zal vlug voor over zijn.
  • Domien Catrysse

    4 jaar geleden
    Het zou ook al veel helpen als iedereen op correcte manier én de juiste mondmasker zou dragen . Mondmaskers met plexiglas waarvan neus en mond niet bedekt zijn staan immers op de zwarte lijst bij de FOD . Ze beschermen noch de drager noch de medestaanders en zijn (hoe is het mogelijk) nog steeds vrij in de handel te koop Waarom biedt de media en politici hieraan onvoldoende aandacht ?
  • Frits Vandenberge

    4 jaar geleden
    De Veiligheidsraad komt maandag samen i.p.v. volgende vrijdag. Volgens de dames en heren politici is er op zondag namelijk geen Covid-19.
  • Marc Spandel

    4 jaar geleden
    Grappig hoe winkeliers (ook hun personeel) en de horeca zichzelf de das omdoen met hun 'regeltjes'! Ze hebben letterlijk deze regeltjes 'geëist' en aan hun eis is voldaan. Nu moeten ze als gevolg van die eis hun deuren sluiten. Conclusie van een 'gewone' klant die geen muilbandje wil dragen maar zich in winkels verkleed als bankovervaller.