Het opsporingsbericht voor Chinese hackers Li Xiaoyu en Dong Jiazhi.
Volledig scherm
Het opsporingsbericht voor Chinese hackers Li Xiaoyu en Dong Jiazhi. © FBI

Chinese hackers bespioneerden Belgisch techbedrijf

Twee Chinese hackers worden in de Verenigde Staten verdacht van spionage op grote schaal. Daarbij zou een Belgisch techbedrijf geviseerd zijn. Dat schrijft Le Soir zaterdag.

7 reacties

  • Daan Roos

    4 jaar geleden
    Iedereen hackt, iedereen! Waarom blijven programma's gevoelig voor inbraak?
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Dominique Blondeel : ik wil niet dat China machtig en belangrijk is. Ik vind dat iedereen opnieuw alles zelf moet produceren. Het hoeft zelfs niet duurder. Wie creatief is zoekt en vindt. De afhankelijkheid van China is nefast voor iedereen op lange termijn. Dankbaar zijn ? Een lijfeigene in de Middeleeuwen was dankbaar, ja.
  • Danny janssens

    4 jaar geleden
    Inderdaad de Chinezen nemen de ideeen over en produceren goedkoper dan wijzelf willen of kunnen en wij zorgen voor de distributie. Aan dure producten die alleen een aantal CEOs rijk maken heeft de gewone man geen boodschap, evenmin aan de zelfstandige met een dikke Audi of BMW onder zijn gat
  • Dominique Blondeel

    4 jaar geleden
    Helemaal niet erg. Men dient de Chinezen dankbaar te zijn. Zonder hen zou er amper productie mogelijk zijn. China is machtiger en belangrijker dan velen lijken te denken.
  • Michel Jacobs

    4 jaar geleden
    Hoe het in godsnaam mogelijk is dat belangrijke bedrijfsinformatie nog fysiek verbonden is met het internet is een groot mysterie. Nochalance en nalatigheid, zo komen we er niet tegen China, ze lachen zich daar gewoon een breuk. Hopelijk ontzien ze Europa een beetje omdat we zo komisch zijn...