Christiane Ameel: “Op het kerkhof begon het allemaal. Op het kerkhof gaf ik hem ook weer af”.
Volledig scherm
PREMIUM
Christiane Ameel: “Op het kerkhof begon het allemaal. Op het kerkhof gaf ik hem ook weer af”. © Pieter-Jan Vanstockstraeten

“Op het kerkhof begon het allemaal. Op het kerkhof gaf ik hem ook weer af”

Als 'leven onder de kerktoren' letterlijk wordt. Herbert was negentien en woonde aan de ene kant van de kerk. Christiane, dertien, aan de andere. Hun liefde was verboden, maar overwon dankzij briefjes onder een grafsteen op het kerkhof. Toen ze trouwden, gingen ze wonen in de Kerkweg. Op hetzelfde kerkhof waar ze vochten voor elkaar vond Herbert intussen z'n laatste rustplaats. In de tuin die eraan grenst, vertelt Christiane over hun wonderlijke liefde.

0 reacties

  1. Robert (61) moet op vervroegd pensioen nadat Van Hool failliet ging: "Hoe zak je plots van een kapitaal van 60 naar drie miljoen euro? Waar is dat geld naartoe?”
    PREMIUM

    Robert (61) moet op vervroegd pensioen nadat Van Hool failliet ging: "Hoe zak je plots van een kapitaal van 60 naar drie miljoen euro? Waar is dat geld naartoe?”

    2.500 werknemers verloren hun baan na het faillissement bij busbouwbedrijf Van Hool in Koningshooikt (Lier). Een ramp voor vele werknemers, vooral voor zij die er al heel wat jaren werken. Zo ook Robert Thys (61) uit Nijlen. Die man mag over vier jaar met pensioen en dat had hij graag gehaald bij de busbouwer, maar het mocht niet baten. “De problemen zijn ontstaan aan de wieg, toen Bernard Van Hool zei dat vrouwen niet konden handelen in een bedrijf.”
    Koningshooikt, Nijlen
  2. “Parijs halen is het enige dat telt”: Alexander Doom moet Belgian Tornados naar olympisch ticket leiden op World Relays
    PREMIUM

    “Parijs halen is het enige dat telt”: Alexander Doom moet Belgian Tornados naar olympisch ticket leiden op World Relays

    Zijn individueel ticket voor de Spelen, dat heeft hij al langer beet, maar wil hij ook met de Belgian Tornados in Parijs staan, dan mag Alexander Doom (27) het dit weekend niet laten afweten op de World Relays in de Bahama’s. Sinds zijn triomftocht op het WK indoor ontpopte Doom zich niet alleen tot de ‘leading man’ van het 4x400m aflossingsteam, ook zijn status is veranderd, zo blijkt. “Best leuk om samen op de poster te staan met grote namen zoals Femke Bol.”