Photo News
Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Gemiddeld aantal besmettingen neemt verder toe tot 215,6 per dag

Het gemiddeld aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus is in de week van dinsdag 15 tot dinsdag 21 juli toegenomen tot 215,6 per dag. Het gaat om een stijging met 63 procent tegenover de week voordien. Dat blijkt deze ochtend uit de gegevens van het online dashboard van Sciensano. Het is al de zeventiende stijging op rij. Het cijfer van vorige maandag is nog verder gestegen: er werden toen in totaal 426 besmettingen opgetekend. Ook de hospitalisaties gaan verder in stijgende lijn.

31 reacties

  • Bourgois Carine

    4 jaar geleden
    Lea Vanginst, alee gij. Ik ben verleden week getest en de uitslag duurde 2 dagen. Dat was een officiële test, geen van de Aldi. Bovendien vandaag getest en gezond, morgen besmet. Sommigen denken omdat ze vandaag negatief testen dat ze het niet meer kunnen hebben en 5 minuten later hebben ze 40 graden koorts.
  • karin hellemans

    4 jaar geleden
    In Nederland geen masker te zien. Daar houden ze afstand.
  • Argus Vercauteren

    4 jaar geleden
    @jan janssens: Naast Antwerpen zijn er nog enkele gebieden met veel besmettingen, bijvoorbeeld: Boom (A'pen),Temse (O-Vl), Heusden- Zolder (Limburg), Ledegem (W-Vl), Moorslede (W-Vl), Lendelede (W-Vl.)... De Walen hebben meer respect voor de regels en/of meer gezond verstand ;-) Er zijn minder broeihaarden. Een stad zoals Namen telt nauwelijks besmettingen. Sommigen vluchten weg uit 't stad, hopelijk gebruiken ze dit keer hun gezond verstand en gaan ze de Walen niet besmetten.
  • Lecocq Daniel

    4 jaar geleden
    En hoe zit het met het aantal uitgevoerde testen?
  • Danny Buyse

    4 jaar geleden
    We moeten nu niet simpel gaan doen en denken dat de komende 14 dagen er al een force daling in de cijfers gaan komen. Zowel versoepelingen als strengere maatregelen hebben 2 tot 3 weken nadien pas effect.