AFP
Volledig scherm
© AFP

Vrijwilliger (39) bekent brandstichting in kathedraal van Nantes

updateDe 39-jarige verdachte die gisteren opnieuw is opgepakt in verband met de brand in de kathedraal van Nantes is afgelopen nacht aangeklaagd en in voorlopige hechtenis geplaatst. Dat meldt procureur Pierre Sennès. De Rwandese man die als vrijwilliger bij de parochie werkte, heeft bekend de brand te hebben aangestoken. 

4 reacties

  • frankie bressinck

    4 jaar geleden
    Rwandese asielzoeker, komt hier alles in brand steken en dat is maar normaal? Hij zal ze zeker iets meegemaakt hebben in zijn jeugd! De Franse burgers zullen wel opdraaien voor de kosten!
  • Dirk Willocx

    4 jaar geleden
    150.000 euro max. De kostprijs van een nieuw orgel, glasraam en schilderij valt blijkbaar nogal mee. En hoe gaat die meneer die 150.000 euro betalen?
  • Johan Vervaeck

    4 jaar geleden
    Zal een grote boete krijgen, die hij toch niet kan betalen, dus geen effect. Zal in de gevangenis opgesloten worden, is in Frankrijk wel veel minder aangenaam dan hier, maar is wel zeker van zijn 'blijvende stek' en gratis verblijf en onderhoud.
  • Ferre Vermeulen

    4 jaar geleden
    Als cultureel erfgoed zo belangrijk is voor de Fransen zouden ze het wel eens wat beter mogen beschermen, zeker nu dit andere debielen kan inspireren.