De Brusselse Grote Markt tijdens de eerste lockdown: leeg.
Volledig scherm
PREMIUM
De Brusselse Grote Markt tijdens de eerste lockdown: leeg. © Photo News

“We moeten ons nu al voorbereiden op de derde golf”

De tweede golf van coronabesmettingen is in ons land aan een steile opmars bezig. Ze was onvermijdelijk door het zomerse reizen, want wereldwijd zwakte de pandemie nooit af. “De verdubbelingssnelheid van de epidemie zit in Antwerpen al onder de vier dagen”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs (KU Leuven). Gaan we naar jaren van jojoën, waarbij de ene golf op de andere volgt? “Dat is zeker mogelijk.”

65 reacties

  • Tejo Joeben

    4 jaar geleden
    Als testing & tracing werkt en men plaats de positieven in thuisquarantaine dan komt er geen 3de golf. Maar ja dat zijn inspanningen die de overheden moeten leveren, en dat is te veel gevraagd in dit land. Liever de burgers in dit land alles laten oplossen, overal maskers, de horeca moet de contacten bijhouden enz. Ons muilkorven en boetes geven dat kunnen ze hier goed.
  • van dorpe sabien

    4 jaar geleden
    Lockdown geeft geen nut en alles weer laten stilvallen dat is de oplossing niet we moeten toch niet in herhaling vallen van in maart hetgene dat helpt is geen evenementen waar overal de massa volk naartoe gaat dat is voor het virus kermis en kan erop los leven de regels moeten wel verder nageleeft worden en wel alles openlaten zoals het is Zoals fabrieken winkels kappers We moeten er inderdaad mee leren leven het kan niet anders
  • Dave Wils

    4 jaar geleden
    En hoe ziet ie dan die immuniteit ontstaan EN het aantal besmettingen naar nul? Dat lijkt wel DE jojo formule, maar gelukkig is hij de wetenschapper...
  • ronny meuris

    4 jaar geleden
    Dus vaccins en geneesmiddelen zijn niet op komst. De miljarden aan investeringen en gedane beloftes een maat voor niks. Wat een toekomstbeeld.
  • John Dupont

    4 jaar geleden
    Net zoals de vele beloftes die onze polieters doen. Een blijvend fenomeen dat steeds weer terug komt.