“Zalig, je proeft echt getoaste maïs en zout”: tv-kok Loïc keurt taco’s uit de supermarkt
Taco’s zijn een van de bekendste Mexicaanse gerechten. “De harde, gele schelpen die je bij ons kan kopen, komen niet uit Mexico maar uit de Amerikaanse Tex-Mex-keuken”, zegt tv-kok Loïc. Toch kunnen ook deze erg lekker zijn. Speciaal voor de ‘Wereldreis in je keuken’-challenge proeft Loïc vijf kant-en-klare taco’s uit de supermarkt.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Het beste van twee werelden: de ginsecco is de perfecte cocktail voor de feestdagen
-
Neem nu deel aan de Gouden Giro en maak kans op de hoofdprijs van 5.000 euro dankzij HLN
Volgende week zaterdag gaat in Turijn de Ronde van Italië van start. In de eerste grote ronde van het seizoen strijden de renners om de felbegeerde roze trui. Met de Gouden Giro kan jij bewijzen dat je de strafste ploegleider bent en prachtige (geld)prijzen winnen dankzij HLN. Deelnemen is dus de boodschap! -
Beter dan een bord of een bowl? ‘Blates’ veroveren onze keukentafels
Trends komen en gaan, maar ‘blates’ zouden weleens blijvers kunnen zijn. De iets diepere borden presenteren gerechten mooier en maken het stukken moeilijker om te smossen. Gloednieuw is het hybride item niet, maar het lijkt wel goed op weg om een vaste waarde in onze keukens te worden. -
-
Sudderende slowfood: 3 stoofpotjes om je duimen en vingers bij af te likken
-
Op wereldreis in je keuken - Belgische vol-au-vent in de oven met bladerdeeg en frietjes
Vandaag blijven we met deze HLN Zomer Challenge in eigen land. Over de klassieke vol-au-vent valt weinig te zeggen behalve dat het een extreem lekker hartverwarmend gerecht is. Hoewel de authentieke vol-au-vent overheerlijk is, duurt het een hele tijd om die klaar te maken. Gelukkig is dit recept in een mum van tijd omgetoverd tot een lekker maal. -
Wel de smaak, niet de tranen: ‘Sunions’ zijn de allereerste uien op aarde waarvan je niet moet huilen
Ajuinen zijn essentieel in de keuken, ze brengen tal van gerechten op smaak. Alleen het snijden van de groente is helaas bijzonder vervelend: uien creëeren vele ongewilde tranen. Amerikaanse bedrijven hebben daar nu een oplossing voor gevonden. Ze ontwikkelden ‘sunions’, een nieuwe soort uit. Mét dezelfde zoete smaak en textuur, minus de tranen. -
PREMIUM
Zo kweek je gember, kurkuma of zoete aardappel in je eigen tuin
-
Loïc brengt de wereldkeuken naar jou thuis! Ga zelf aan de slag met zijn recepten
-
PREMIUM
“Gebrand zoals in de oven” vs. “Te vet en te zout’: tv-kok Loïc test pizza mozzarella uit de supermarkt
In de diepvriesrekken in de supermarkt vind je tig soorten pizza’s, maar een klassieke Napolitaanse is daar niet bij. “Die moet aan heel wat voorwaarden voldoen om die naam te mogen dragen én het kost tijd om die te maken”, zegt tv-kok Loïc. Toch gaat hij op zoek de pizza mozzarella die het dichtste in de buurt komt. -
Mijnenergie
Klopt jouw energiefactuur wel helemaal? En hoe betwist je een te hoge afrekening?
Af en toe berichten media over absurd hoge energiefacturen die bijvoorbeeld het gevolg zijn van een nulletje te veel of een vergeten komma. Dergelijke frappante fouten spot je als klant meteen. Maar soms duiken er ook afwijkingen op, die – hoewel ze minder in het oog springen - je toch een aardige duit kosten. Hoe stel je deze vast en op welke manier kan je ze aanvechten? Mijnenergie.be helpt je stap voor stap. -
Livios
Is een architect verplicht als je je woning wil renoveren?